| Notaka |

“«Τσιμπάνε» οι τιμές των καυσίμων ενόψει της εξόδου του Πάσχα – Ξεπέρασε το 1,6 ευρώ το λίτρο η βενζίνη”.

Η αύξηση οφείλεται σε ένα βαθμό και στην άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου.

 Οι αργίες του Πάσχα είναι μια καλή ευκαιρία για απόδραση από τον κλεινόν άστυ για τους κατοίκους των πόλεων, όπως επίσης και μία καλή ευκαιρία για τους συμμετέχοντες στην αγορά των υγρών καυσίμων να μαζέψουν ρευστό χρήμα λόγω αύξηση της ζήτησης.  
Οι τιμές της βενζίνης κινούνται έντονα ανοδικά από τις αρχές της Μεγάλης Εβδομάδας, ενώ προς τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας η τιμή ήταν κάτω από το 1,48 ευρώ το λίτρο ή έστω οριακά πάνω από το 1,50 ευρώ το λίτρο. 
Οι τιμές των βενζίνης τη Μεγάλη Εβδομάδα …τρέχουν, με αποτέλεσμα να φθάσουν χθες Μεγάλη Τετάρτη (12/4) στα επίπεδα του 1,619 ευρώ το λίτρο.
Σύνηθες είναι το φαινόμενο οι γιωταχήδες να κοιτούν καχύποπτα τους πρατηριούχους που θεωρούν δεδομένο ότι ανεβάζουν τις τιμές λόγω του κύματος φυγής που παρατηρείται πάντα την περίοδο των εορτών – αργιών. 
Οι οικονομολόγοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ζήτηση διαμορφώνει τις τιμές, οι οποίες πάντα κινούνται ανοδικά όταν οι καταναλωτές ζητούν να αγοράσουν το ίδιο προϊόν τη ίδια χρονική στιγμή. 
Το γέμισμα του ρεζερβουάρ (50 λίτρα) με τιμή στο 1,495 ευρώ έχει τελικό κόστος της τάξεως των 74,5 ευρώ. 
Όταν η τιμή της βενζίνης στη αντλία είναι στο 1,615 ευρώ, τοτε το κόστος ανέρχεται στα 80,75 ευρώ.  

Των φρονίμων τα παιδιά…

Οι πρατηριούχοι κάνουν λόγο για υπερβολές σχετικά με την αύξηση των τιμών των καυσίμων ενόψει των εορτών του Πάσχα και εκμεταλλευόμενοι την επιθυμία των πολιτών να φύγουν από τα αστικά κέντρα. 
Οι ίδιοι όμως επισημαίνουν ότι ο εορτασμός του Πάσχα δεν είναι ένα απρόοπτο γεγονός και όσοι φροντίζουν νωρίτερα τις μετακινήσεις τους θα γλιτώνουν τα 4 και 5 ευρώ στο συνολικό κόστος.  
Αξίζει να σημειωθεί ότι η άνοδος των τιμών των καυσίμων προήλθε σε σημαντικό βαθμό από την άνοδο των διεθνών τιμών του πετρελαίου. 
Στις 31 Μαρτίου 2017 η τιμή του μπρέντ ήταν στα 51,92 δολάρια το βαρέλι και την Μεγάλη Τρίτη 11/4 ήταν στα 54,67 δολάρια το βαρέλι. 
Δηλαδή, οι διεθνείς τιμές κατέγραψαν άνοδο της τάξεως του 5%. 
Πάντως το πρόβλημα των οδηγών που θα μετακινηθούν εκτός Αθηνών δεν έχει να κάνει μόνο με την τιμή της βενζίνης, αλλά και με το γεγονός ότι θα πρέπει να καταβάλουν ένα αξιοσέβαστο ποσό στους σταθμούς των διοδίων ώστε να διασχίσουν το εθνικό οδικό δίκτυο μέχρι τον τελικό προορισμό τους.  
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος

www.worldenergynews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!