Skip to main content
| Notaka

“Νέα άνοδο στο πετρέλαιο φέρνουν οι γεωπολιτικές εντάσεις”.

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν νέο ράλι λόγω της ισχυρής ζήτησης αλλά και της αβεβαιότητας σχετικά με την σύγκρουση στη Συρία.

 

Οι τιμές του πετρελαίου σημειώνουν νέο ράλι λόγω της ισχυρής ζήτησης αλλά και της αβεβαιότητας σχετικά με την σύγκρουση στη Συρία.

Το Brent διαμορφώνεται στα $ 55,49 ανά βαρέλι με άνοδο 25 σεντς, ή 0,45%, ενώ στις ΗΠΑ το West Texas Intermediate αυξάνεται κατά 26 σεντς, ή 0,46% τοις εκατό, στα $52,48 το βαρέλι.

Όπως σημειώνει η ANZ Bank, η ισχυρή ζήτηση για πετρέλαιο και “ένα άστατο παγκόσμιο γεωπολιτικό σκηνικό εξισορροπεί την αγορά”.

Ωστόσο, μια νέα αύξηση των γεωτρήσεων πετρελαίου των ΗΠΑ – για 12η συνεχόμενη εβδομάδα και με τις εξέδρες να αγγίζουν τις 672 εξέδρες, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2015 – διατηρεί τις αγορές μακριά από το σπάσιμο των υψηλών ενός μηνός που σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα, πάνω από τα $ 56 το βαρέλι.

Η Goldman Sachs επισημαίνει πως μετά τα στοιχεία για τις εξέδρες η ετήσια παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ θα αυξηθεί κατά 215.000 βαρέλια την ημέρα το 2017.

Η ραγδαία αύξηση της παραγωγής των ΗΠΑ έρχεται σε αντίθεση με την περικοπή της προσφοράς από τον ΟΠΕΚ, η οποία ελπίζει να στηρίξει τις τιμές με τη μείωση της παραγωγής, κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 – και ίσως όχι μόνο

“Η καταμέτρηση των εξεδρών στις ΗΠΑ εξέδρα συνεχίζει να κινείται στα ύψη και είμαστε κοντά σε υψηλά δύο ετών. Κρίνοντας από την σχετική επιτυχία της συμφωνίας του ΟΠΕΚ στην διατήρηση των τιμών, δεν υπάρχει λόγος να αντιστραφεί η τρέχουσα τάση”, όπως σημειώνει η Freight Services International.

ΠΗΓΗ: iForex

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!