| Notaka |

“Επερώτηση Ντ. Μπακογιάννη για πάταξη λαθρεμπορίου καυσίμων”.

Στο θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων και στις “πειραγμένες” αντλίες αναφέρεται με επερώτηση η Ντόρα Μπακογιάννη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

 

Στο θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων και στις “πειραγμένες” αντλίες αναφέρεται με επερώτηση η Ντόρα Μπακογιάννη προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή.

Η κα. Μπακογιάννη, η οποία κοινοποιεί την επερώτηση και στον κ. Δ. Παπαγγελόπουλο, υπογραμμίζει ότι καταθέτει επερώτηση για το ίδιο θέμα σύμφωνα με το αρ. 134 παρ. 2 του Κανονισμού της Βουλής καθώς η απάντηση που έλαβε για το ίδιο θέμα “κρίνεται ανεπαρκής”. 

Όπως τονίζεται στην ερώτηση της 27-01-2017 της Ντόρας Μπακογιάννη για τις “πειραγμένες” αντλίες σε μεγάλο αριθμό πρατηρίων καυσίμων”, ο αρμόδιος Αν. Υπουργός κ. Παπαγγελόπουλος αναφέρει ότι με το ν. 4410/2016 ιδρύθηκε Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο (ΣΕΚ) για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου σε προϊόντα που υπόκεινται σε ΕΦΚ. Κύριος σκοπός του ΣΕΚ είναι η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων Αρχών για την πάταξη του λαθρεμπορίου, καθώς και η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων στοιχείων, προκειμένου να καταστεί εθνική μονάδα πληροφοριών. Όμως, στην απάντηση του κ. Αν. Υπουργού, αναφέρεται ότι “η στελέχωση του ΣΕΚ είναι υπό εξέλιξη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα”, παρόλο που ο σχετικός ν. 4410 ψηφίστηκε πριν από 8 μήνες, το καλοκαίρι του 2016. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το λαθρεμπόριο στο χώρο των καυσίμων “ανθεί και λουλουδίζει”, τη στιγμή που η κυβέρνηση καθυστερεί να στελεχώσει το ΣΕΚ και να το θέσει σε πλήρη λειτουργία. 

Η επερώτηση προς τον υπουργό είναι εάν υπάρχει σχεδιασμός για την ολοκλήρωση της διαδικασίας στελέχωσης του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, και πότε προβλέπεται να είναι λειτουργικά και επιχειρησιακά έτοιμο;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!