| Notaka |

“Πιτσιλής: Aρχίζει ο έλεγχος των εταιρειών που μετέφεραν την έδρα τους στο εξωτερικό”.

Στην τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στα πρόστιμα που προβλέπονται σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις αναφέρθηκε σήμερα ο Γιώργος Πιτσιλής, τονίζοντας ότι “το νέο πλαίσιο δεν είναι τόσο πλαίσιο αυστηροποίησης, όσο εξορθολογισμού”.

 

Στην τροπολογία, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή και αφορά στα πρόστιμα που προβλέπονται σε όσους δεν κόβουν αποδείξεις αναφέρθηκε σήμερα ο Γιώργος Πιτσιλής, τονίζοντας ότι “το νέο πλαίσιο δεν είναι τόσο πλαίσιο αυστηροποίησης, όσο εξορθολογισμού”.

Όπως σημείωσε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων μιλώντας στον “Real fm 97,8” “παραβατικότητες διαπιστώνουμε όποτε βγαίνουν οι ελεγκτές μας έξω. Το πλαίσιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή δεν είναι τόσο πλαίσιο αυστηροποίησης, όσο εξορθολογισμού. Υπήρχε ένα πλαίσιο, το οποίο προβλέπει δύο διαδικασίες, μια για 48 ώρες και μία για μέχρι ένα μήνα που σε περίπτωση υποτροπής γινόταν μέχρι 6 μήνες. Αυτό θεωρώ ότι δεν απέδιδε, αφενός διότι ο στόχος δεν είναι να κλείσεις κάποιον για 6 μήνες, ο στόχος είναι να επιβάλεις μία ποινή άμεσα, η οποία να έχει το αποτέλεσμα που θέλεις”.

Και πρόσθεσε: “Προς αυτήν την κατεύθυνση, συνεργαστήκαμε στενά με το υπουργείο Οικονομικών στο να φτιάξουμε ένα πλέγμα διατάξεων που να οδηγεί σε άμεσες αλλά σχετικά σύντομες ποινές από την μία πλευρά, οι οποίες θα κλιμακώνονται ανάλογα με την υποτροπή. Η πρώτη φορά είναι 48 ώρες, η δεύτερη 96 ώρες η τρίτη 10 μέρες. Θα λαμβάνει υπόψιν τις ειδικές συνθήκες της άσκησης βίας ή απειλών και θα προβλέπει διαφορετικές και βαρύτερες ποινές εκεί, αλλά με πιο σύντομες διαδικασίες. Και κυρίως προβλέπεται αυτό που έλειπε, η δυνατότητα κυρώσεων σε περιπτώσεις παραβατικότητας στις οποίες όμως το κλείσιμο της επιχείρησης θα έβλαπτε περισσότερο τρίτους παρά την ίδια την επιχείρηση, για παράδειγμα γιατρούς, ξενοδοχεία, φροντιστήρια”.

Ο κ. Πιτσιλής αποκάλυψε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχει στη διάθεσή της στοιχεία σοβαρών ενδείξεων παραβατικότητας από τη μεταφορά επιχειρήσεων σε γειτονικές χώρες, όπως η Βουλγαρία.

Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ “σύντομα θα εκδοθούν ειδικές ελεγκτικές οδηγίες και θα γίνουν προσεγμένα βήματα ώστε να προχωρήσει η διαδικασία χωρίς να υπάρχουν προβλήματα με τυχόν νομικά κωλύματα”.

Ο ίδιος αναφέρθηκε, επίσης, στην εγκύκλιο για τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς, στο θέμα της αύξησης του αριθμού φορολογούμενων που αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο, στο ζήτημα της οικειοθελούς αποκάλυψης εισοδημάτων και στην πάταξη του λαθρεμπορίου.

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!