Skip to main content
| Notaka

“Χατζηδάκης: Να προχωρήσουμε σε νέους διαγωνισμούς υδρογονανθράκων για οικόπεδα στο Λιβυκό Πέλαγος”.

Την πρόταση να γίνουν νέοι διαγωνισμοί υδρογονανθράκων για τα υπεράκτια οικόπεδα της χώρας διατύπωσε στο συνέδριο του ΕΒΕΑ ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

 

Την πρόταση να γίνουν νέοι διαγωνισμοί υδρογονανθράκων για τα υπεράκτια οικόπεδα της χώρας διατύπωσε στο συνέδριο του ΕΒΕΑ ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν απέφυγε να κάνει μια αναφορά και στο φλέγον θέμα της ΔΕΗ λέγοντας: «Έχω έντονο τον πειρασμό να μιλήσω για τη ΔΕΗ, αλλά το πολιτικό fair play επιβάλει να μην το κάνω. Δεν θα μιλήσω για τη δωρεάν ιδιωτικοποίηση που συμφωνήθηκε το 2015».

Στο θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι μεγάλες οι καθυστερήσεις στην Ελλάδα σε σχέση με την Κύπρο. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε και εμείς, αρκεί να έχουμε πνεύμα φιλικό προς τις επενδύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορεί, είπε, να θεωρούμαστε αξιόπιστη χώρα όταν οι συμβάσεις υπογράφονται 2,5 χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού όταν στην Κύπρο απαιτούνται δέκα μήνες.

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της ΕΔΕΥ με σταθερή πενταετή θητεία, ψηφιοποίηση του αρχείου της, επιτάχυνση των διαδικασιών για επικύρωση των συμβάσεων και προετοιμασία νέου γύρου παραχωρήσεων προκειμένου να αξιοποιηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών εταιρειών για την περιοχή.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΝΔ που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα. «Έχουμε ρύθμιση για προστασία της θεσμικής παρουσίας και της ανεξαρτησίας της ΕΔΕΥ ώστε να απασχοληθούν ικανά στελέχη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επικύρωσης των συμβάσεων. Να αξιοποιηθεί το αρχείο της ΕΔΕΥ και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε αυτό. Τέλος, να προετοιμαστούν νέοι γύροι παραχωρήσεων σε μεγαλύτερα θαλάσσια οικόπεδα, ιδίως στο Λιβυκο Πέλαγος, ώστε να αξιοποιήσουμε το ενδιαφέρον για την Αν. Μεσόγειο», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!