| Notaka |

“Χατζηδάκης: Να προχωρήσουμε σε νέους διαγωνισμούς υδρογονανθράκων για οικόπεδα στο Λιβυκό Πέλαγος”.

Την πρόταση να γίνουν νέοι διαγωνισμοί υδρογονανθράκων για τα υπεράκτια οικόπεδα της χώρας διατύπωσε στο συνέδριο του ΕΒΕΑ ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

 

Την πρόταση να γίνουν νέοι διαγωνισμοί υδρογονανθράκων για τα υπεράκτια οικόπεδα της χώρας διατύπωσε στο συνέδριο του ΕΒΕΑ ο Κωστής Χατζηδάκης, αντιπρόεδρος της Ν.Δ.

Ο κ. Χατζηδάκης δεν απέφυγε να κάνει μια αναφορά και στο φλέγον θέμα της ΔΕΗ λέγοντας: «Έχω έντονο τον πειρασμό να μιλήσω για τη ΔΕΗ, αλλά το πολιτικό fair play επιβάλει να μην το κάνω. Δεν θα μιλήσω για τη δωρεάν ιδιωτικοποίηση που συμφωνήθηκε το 2015».

Στο θέμα των υδρογονανθράκων, ο κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι είναι μεγάλες οι καθυστερήσεις στην Ελλάδα σε σχέση με την Κύπρο. «Μπορούμε να τα καταφέρουμε και εμείς, αρκεί να έχουμε πνεύμα φιλικό προς τις επενδύσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορεί, είπε, να θεωρούμαστε αξιόπιστη χώρα όταν οι συμβάσεις υπογράφονται 2,5 χρόνια μετά την προκήρυξη του διαγωνισμού όταν στην Κύπρο απαιτούνται δέκα μήνες.

Ο κ. Χατζηδάκης ζήτησε κατοχύρωση της ανεξαρτησίας της ΕΔΕΥ με σταθερή πενταετή θητεία, ψηφιοποίηση του αρχείου της, επιτάχυνση των διαδικασιών για επικύρωση των συμβάσεων και προετοιμασία νέου γύρου παραχωρήσεων προκειμένου να αξιοποιηθεί το ενδιαφέρον των διεθνών εταιρειών για την περιοχή.

Επίσης, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στις προτάσεις της ΝΔ που παρουσιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα. «Έχουμε ρύθμιση για προστασία της θεσμικής παρουσίας και της ανεξαρτησίας της ΕΔΕΥ ώστε να απασχοληθούν ικανά στελέχη. Πιστεύουμε ότι πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες επικύρωσης των συμβάσεων. Να αξιοποιηθεί το αρχείο της ΕΔΕΥ και να εξασφαλιστεί η πρόσβαση σε αυτό. Τέλος, να προετοιμαστούν νέοι γύροι παραχωρήσεων σε μεγαλύτερα θαλάσσια οικόπεδα, ιδίως στο Λιβυκο Πέλαγος, ώστε να αξιοποιήσουμε το ενδιαφέρον για την Αν. Μεσόγειο», σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!