Skip to main content
| Notaka

“Νέα απάντηση της ΟΒΕ στο Thessalonikipress – Δείτε γιατί μας κατηγορεί”.

ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ !!!

Με επιστολή της προς το Thessalonikipress..gr η ΟΒΕ (Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος) δίνει νέα απάντηση στο σχόλιο του Thessalonikipressπροηγούμενης απάντησης.  Και σε αυτή την απάντηση της η ΟΒΕ δεν αναφέρεται στην ουσία του άρθρου που ήταν και η αφορμή της απάντηση της αλλά γενικόλογα. Μάλιστα η ΟΒΕ αυτή την φορά δεν μιλά για την«διασπαστική ΠΟΠΕΚ» αλλά όπως σημειώνει:

 

Με επιστολή της προς το Thessalonikipress..gr η ΟΒΕ (Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος) δίνει νέα απάντηση στο σχόλιο του Thessalonikipress προηγούμενης απάντησης.  Και σε αυτή την απάντηση της η ΟΒΕ δεν αναφέρεται στην ουσία του άρθρου που ήταν και η αφορμή της απάντηση της αλλά γενικόλογα. Μάλιστα η ΟΒΕ αυτή την φορά δεν μιλά για την «διασπαστική ΠΟΠΕΚ» αλλά όπως σημειώνει:

» Δεν ξέρουμε αν αγνοείτε ή αποσιωπείτε ότι ΟΒΕ και η  ΠΟΠΕΚ, ξεπερνώντας τις διαφορές  τους, πραγματοποίησαν από κοινού συσκέψεις με Υπουργούς και υπηρεσίες καθώς και συνδικαλιστικές συσκέψεις στα γραφεία της Ο.Β.Ε, εκδόσεις κοινών δηλώσεων και εγγράφων κινητοποιήσεις από κοινού χάριν του κοινού συμφέροντος των βενζινοπωλών.»

Σημειώνουμε τι έγραψε στην πρώτη απάντηση της η ΟΒΕ για την ΠΟΠΕΚ:

« Η διασπαστική ομοσπονδία έχει τους δικούς της ιδιοτελείς σκοπούς και ανεξαρτήτως αν ανακοινώνει ότι συμφωνεί, παραπειστικώς πιστεύουμε,  με θέσεις τις ΟΒΕ, δεν παύει να τους προωθεί σε βάρος του κλάδου.»

Βέβαια όπως αναφέραμε ξανά, οι σχέσεις των δύο -ανταγωνιστικών- ομοσπονδιών μας είναι αδιάφορες. Η ουσία είναι ότι η ΟΒΕ με αφορμή του άρθρου μας που είχε τεράστια αποδοχή στους πρατηριούχους -διαβάστε εδώ- , κράτησε ένα μικρό σημείο που αφορούσε την ίδια.

Τέλος, η ΟΒΕ θα πρέπει να μας απαντήσει άμεσα αν θεωρεί ότι το thessalonikipress χρησιμοποιεί μεθόδους και να γίνει πιο σαφής στην αναφορά της:

«Εκτός και αν ο συντάκτης των άρθρων για να γράψει κάτι θετικό για την Ο.Β.Ε., περιμένει από τα μέλη μας να αγοράζουν τα εμπορεύματά του και εμείς να τον διαφημίζουμε από την ιστοσελίδα μας.»

Αναλυτικά η επιστολή της ΟΒΕ

Αρ.Πρωτ.7057                                                                                    

Αθήνα, 22 Μαρτίου 2017

Προς

Thessalonikipress.gr

Κύριε διευθυντά,

Το σχόλιο του συντάκτη σας σε κάποιες διευκρινίσεις που δώσαμε στο άρθρο του site σας «Τα «Αυτοκτονικά Σύνδρομα» των Πρατηριούχων»  μας λύπησε. Ωστόσο το λαμβάνουμε υπόψη για το μέλλον.

Ο ΟΒΕ δεν έχει αντιδικία με τo site σας για το πώς πρέπει να γίνει η υπεράσπιση των βενζινοπωλών από τις ασκούμενες πολιτικές.

Φυσικά μπορείτε να έχετε άποψη και εκτίμηση για το πώς αυτή πρέπει να γίνει, όπως και για την δράση της ομοσπονδίας μας επ’ αυτού, αλλά διαφωνούμε με τις εκτιμήσεις σας.

Επί της σειράς των ερωτήσεων όμως τι ακριβώς απαντήσεις θα θέλατε; Έναν ατέρμονο διάλογο μεταξύ ενός site και μιας ομοσπονδίας; Σε τι θα ωφελούσε η παράθεση τεράστιου υλικού, σε επανάληψη, από τις δράση και τις θέσεις της ΟΒΕ που έχει γίνει και έχουν κριθεί και κρίνονται από εσάς, από τους βενζινοπώλες και από την κοινή γνώμη;

Η ΟΒΕ απευθύνεται στα μέλη της, στους βενζινοπώλες, στην κοινή γνώμη, τους καταναλωτές και στην Πολιτεία, ως η αντιπροσωπευτική ομοσπονδία του κλάδου με επίσημες ανακοινώσεις και δράσεις. Μπορείτε να τις κρίνετε, δεν υπάρχει άλλος τρόπος απάντησης. Για όλα αυτά απολογούμαστε στα μέλη μας τα οποία και κρίνουν. Εσείς είστε ελεύθεροι να κάνετε τις δικές σας κρίσεις, κατά τον ίδιο τρόπο που εμείς έχουμε ίσο δικαίωμα να κρίνουμε τη δημοσιογραφική λειτουργίας σας. Τίποτε άλλο επ’ αυτού.

Τα ερωτήματα που θέτετε έχουν απαντηθεί πλήρως με τη δράση της ομοσπονδίας και τις δημοσιευμένες θέσεις της τα τελευταία χρόνια.  Οι απολογισμοί δράσης και όλες οι επιμέρους δράσεις και θέσεις έχουν δημοσιευτεί στην ιστοσελίδα της και το περιοδικό του κλάδου «ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΒΝΑ». Συνεπώς δεν είναι σκόπιμο  να παραθέσουμε εδώ όλη τη δράση της ΟΒΕ τα τελευταία χρόνια που θα ήθελε πολλές σελίδες. 

Στο ίδιο πλαίσιο περιλαμβάνονται και οι θέσεις και οι προσπάθειές μας για την ενότητα του κλάδου πάνω σε αρχές, οι οποίες έχουν δημοσιευτεί πολλές φορές. Φυσικά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ενότητας του κλάδου, αλλά δεν έχουμε κανένα λόγο να σιωπούμε σε διασπαστικές πρακτικές, όπως η αναφερόμενη στην παραπομπή σας για την περίπτωση της Άρτας

Μη μπλέκουμε όμως τα ζητήματα ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος με τα ζητήματα ενότητας στη δράση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των βενζινοπωλών, παρότι έχουν αλληλεπίδραση. Η πρώτη είναι ζήτημα αρχών και επιτυγχάνεται με συνδικαλιστικές και καταστατικές διαδικασίες, ενώ η δεύτερη είναι ζήτημα τακτικής και εκτίμησης κάθε φορά των περιστάσεων. Δεν ξέρουμε αν αγνοείτε ή αποσιωπείτε ότι ΟΒΕ και η  ΠΟΠΕΚ, ξεπερνώντας τις διαφορές  τους, πραγματοποίησαν από κοινού συσκέψεις με Υπουργούς και υπηρεσίες καθώς και συνδικαλιστικές συσκέψεις στα γραφεία της Ο.Β.Ε, εκδόσεις κοινών δηλώσεων και εγγράφων κινητοποιήσεις από κοινού χάριν του κοινού συμφέροντος των βενζινοπωλών. Συνεπώς κάπου κάνετε λάθος όταν λέτε ότι δεν βλέπουμε το κοινό συμφέρον έτσι, επειδή λέγεται ΠΟΠΕΚ. Θα μας διαψεύσετε και σε αυτό; Δυστυχώς, μετά από τις κινητοποιήσεις εκείνες και ενώ γινόταν διαδικασίες για επόμενα ενωτικά βήματα, άλλαξε απότομα η ηγεσία και η πολιτική της ΠΟΠΕΚ και ακολούθησε μια επιθετική πολιτική εκ μέρους της που διέκοψε κάθε διαδικασία.

Μπορεί να εκτιμήσετε ότι αυτά είναι κατώτερα των προσδοκιών σας και δεν απαντούν στις δικές σας “ανησυχίες” αλλά αυτό είναι δική σας εκτίμηση (όπως τη δημοσιεύετε χωρίς να περιμένετε απάντηση) όχι των μελών ενώσεων και των βενζινοπωλών που αποφασίζουν μέσα από κανονικές δημοκρατικές διαδικασίες για τη δράση της ΟΒΕ.

Όσο για την παραπομπή σας στο άρθρο «Μικρότερη των περιστάσεων η ΟΒΕ (Ομοσπονδία Βενζινοπωλών)», δεν νομίζουμε ότι χρειάζεται να σχολιάσουμε ούτε καν τον τίτλο, πέρα από το ότι είναι προφανές ότι κάποιος μετράει το μπόι του με τον ίσκιο του και τον βγάζει πολύ ανώτερο της  ΟΒΕ Εκτός και αν ο συντάκτης των άρθρων για να γράψει κάτι θετικό για την Ο.Β.Ε., περιμένει από τα μέλη μας να αγοράζουν τα εμπορεύματά του και εμείς να τον διαφημίζουμε από την ιστοσελίδα μας.

Με  εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος Μιχάλης Κιούσης – Γενικός Γραμματέας Άγγελος Τούντας

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!