| Notaka |

“Apicorp: Κάτω από τα 60 Δολάρια/Βαρέλι θα Παραμείνουν οι Τιμές του Πετρελαίου το 2017”.

Η ιστορική συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών για τη μείωση της παραγωγής δεν αρκεί για να ξεπεράσουν, φέτος τουλάχιστον, οι τιμές του αργού το επίπεδο των 60 δολαρίων/βαρέλι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της τράπεζας Arab Petroleum Investment.

 

Η ιστορική συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων πετρελαιοπαραγωγών κρατών για τη μείωση της παραγωγής δεν αρκεί για να ξεπεράσουν, φέτος τουλάχιστον, οι τιμές του αργού το επίπεδο των 60 δολαρίων/βαρέλι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της τράπεζας Arab Petroleum Investment.

Η Apicorp με έδρα στην Νταμάμ της Σαουδικής Αραβίας, ανήκει στα 10 κράτη μέλη του OAPEC (Organization of Arab Petroleum Exporting Countries), με τη Σαουδική Αραβία, το Κουβέιτ και τα Εμιράτα να έχουν στην κατοχή τους από 17% κάθε χώρα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση, σύμφωνα με το Bloomberg, οι χώρες-καταναλωτές έχουν συσσωρεύσει μεγάλα αποθέματα αργού στη διάρκεια της περιόδου των χαμηλών τιμών που κράτησε σχεδόν τρία χρόνια, ενώ η παραγωγή αμερικανικού αργού αυξάνεται καθώς οι διεθνείς τιμές του αργού ανακάμπτουν μετά τη συμφωνία των μεγάλων εξαγωγέων.

Αυτό σημαίνει ότι η διαδικασία εξισορρόπησης της αγοράς θα χρειαστεί τουλάχιστον μέχρι και το δεύτερο εξάμηνο του 2017, σύμφωνα με την έκθεση στην οποία προστίθυεται η εκτίμηση ότι η αδυναμία εξισορρόπησης της αγοράς το πρώτο εξάμηνο του 2017 θα ωθήσει τον ΟΠΕΚ στην απόφαση να παρατείνει και για το υπόλοιπο του έτους τη συμφωνία (εξάμηνης διάρκειας) για μείωση της παραγωγής, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου.

Η επόμενη συνεδρίαση των χωρών -μελών του ΟΠΕΚ, στη Βιέννη, είναι στις 25 Μαΐου.

«Αν και οι τιμές του πετρελαίου αναμένεται να ανακάμψουν προς τα τέλη του έτους, θα παραμείνουν στο εύρος των 50-60 δολαρίων, δεδομένων των υψηλών επιπέδων των αποθεμάτων», επισημαίνεται στην έκθεση. «Αναμένουμε ο ΟΠΕΚ να διατηρήσει τη συμφωνημένη ποσόστωση παραγωγής περίπου στα 32,5 εκατ. βαρέλια την ημέρα για το υπόλοιπο της χρονιάς», σημειώνεται.

Ο ΟΠΕΚ θα παρατείνει τη συμφωνία αν τα αποθέματα παραμείνουν άνω του πενταετούς μέσου όρου, τόνισε στο μεταξύ ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al-Falih, σε τηλεοπτική συνέντευξη που παραχώρησε την περασμένη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: Energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ADR ANT1 BP Brent covid-19 interlock MOTOR OIL myData OPEC Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο Δρακακάκης Γιάννης ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΡΤ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κατρίνης Μανώλης Κιουρτζής Θέμης Κιούσης Μιχάλης Κρήτη Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Μανώλης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις εγκύκλιος επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πλυντήρια πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!