Skip to main content
| Notaka

“Εξοπλισμός ογκομέτρησης αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων”.

Α.Δ. 7/2009  Άρθρο 289  (ΦΕΚ 1388/Β/2009)

 

Εξοπλισμός ογκομέτρησης αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων

1. Όλα ανεξαιρέτως τα βυτιοφόρα αυτοκίνητα μεταφοράς και διανομής υγρών καυσίμων, για την μέτρηση επ’ αυτών του όγκου των καυσίμων, πρέπει να είναι εξοπλισμένα με μετρικούς κανόνες (βέργες) βαθμονομημένους και σφραγισμένους από την αρμόδια Επιτροπή ογκομέτρησης της Τελωνειακής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομικών. Επί των μετρικών κανόνων πρέπει να υπάρχουν μία ή περισσότερες βαθμονομημένες κλίμακες, που: Ι. Η κάθε μία θα αντιστοιχεί σε κάθε ένα από τα διαμερίσματα του βυτιοφόρου αυτοκινήτου και θα αναγράφει τον αριθμό του συγκεκριμένου διαμερίσματος. ΙΙ. Θα φέρει και στα δύο άκρα της εγχάρακτη σφράγιση της Τελωνειακής Υπηρεσίας πού διενήργησε την ογκομέτρηση

2. Τα παραπάνω βυτιοφόρα αυτοκίνητα δύναται να είναι εξοπλισμένα και με ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου, πιστοποιημένο και εγκεκριμένο από το Υπουργείο Ανάπτυξης.

3. Σε περίπτωση διαφοράς στις ενδείξεις μεταξύ των ως άνω δύο συστημάτων (βέργας και ηλεκτρονικού)επικρατεί η ένδειξη του μετρικού κανόνα (βέργας).

4. Την ευθύνη για τον εξοπλισμό ογκομέτρησης των βυτιοφόρων αυτοκινήτων μεταφοράς υγρών καυσίμων φέρουν οι ιδιοκτήτες τους.

 5. Τα πρωτόκολλα ογκομέτρησης και οι πίνακες βαθμονόμησης της Τελωνειακής Υπηρεσίας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών θα πρέπει να βρίσκονται στην καμπίνα του βυτιοφόρου, για επίδειξη στα ελεγκτικά όργανα, εφόσον ζητηθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!