Skip to main content
| Notaka

“Τετραήμερο σερί κερδών για το αργό”.

Με κέρδη έκλεισαν χθές τα συμβόλαια του πετρελαίου για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, βρίσκοντας στήριξη στο αδύναμο δολάριο κι ενώ οι επενδυτές “ζυγίζουν” το κατά πόσο είναι δυνατή μία συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής αργού τον επόμενο μήνα.

 

Με κέρδη έκλεισαν τα συμβόλαια του πετρελαίου για τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση, βρίσκοντας στήριξη στο αδύναμο δολάριο κι ενώ οι επενδυτές “ζυγίζουν” το κατά πόσο είναι δυνατή μία συμφωνία για το πάγωμα της παραγωγής αργού τον επόμενο μήνα.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, το αργό τύπου WTI παράδοσης Σεπτεμβρίου τερμάτισε ενισχυμένο κατά 84 σεντς ή 1,8% στα 46,58 δολ. το βαρέλι, σημειώνοντας ρεκόρ ενός μήνα, αφού είχε κερδίσει 10% στις τρεις προηγούμενες συνεδριάσεις. 

Στο ICE του Λονδίνου, το πετρέλαιο Brent παράδοσης Οκτωβρίου σημείωσε άνοδο 88 σεντς ή 1,8% για να τερματίσει στα 49,23 δολ. το βαρέλι. Και τα δύο συμβόλαια “σκαρφάλωσαν” σε υψηλό ενός μήνα.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας άφησε να εννοηθεί ότι η χώρα του είναι ανοιχτή σε μέτρα που θα σταθεροποιήσουν την αγορά. Τα κράτη-μέλη του OPEC θα έχουν μια ανεπίσημη συνάντηση στα τέλη του επόμενου μήνα. 

ΠΗΓΗ: Capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!