Skip to main content
| Notaka

«Ινδία: Πιθανή Συγχώνευση 13 Κρατικών Εταιρειών Πετρελαίου».

Η κυβέρνηση της Ινδίας εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης 13 κρατικών εταιρειών πετρελαίου σε μία γιγαντιαία επιχείρηση.

 

Η κυβέρνηση της Ινδίας εξετάζει το ενδεχόμενο συγχώνευσης 13 κρατικών εταιρειών πετρελαίου σε μία γιγαντιαία επιχείρηση.

Οι κορυφαίες έξι από αυτές τις εταιρείες έχουν συνολική αγοραία αξία 77 δις δολ. Συγκριτικά, η αξία της ρωσικής Rosneftυπολογίζεται σε 55 δις δολ. και της ΒΡ σε 112 δις δολ., σύμφωνα με την ινδική οικονομική εφημερίδα της Ινδίας « TheEconomic Times of India». Τα συνολικά έσοδα των 13 εταιρειών αναμένεται να ξεπεράσουν αυτά της Chevron και θα ανταγωνίζονται αυτά της GeneralElectric.

Παρόμοια πρόταση είχε συζητηθεί και το 2005, ωστόσο η επιτροπή που είχε εξετάσει τα ενδεχόμενο της συγχώνευσης είχε εισηγηθεί αρνητικά, καθώς, όπως ανέφερες την έκθεσή της, η κυριαρχία μίας γιγαντιαίας εταιρείας πετρελαίου θα έβλαπτε τον ανταγωνισμό, τη στιγμή που η Ινδία αποτελεί μία οικονομία που «διψά» για ενέργεια.

Ωστόσο, μία εταιρεία που θα προήρχετο από συγχώνευση θα εξέταζε προτάσεις για εξαγορά σημαντικού μεριδίου στη Rosneft. Σύμφωνα με την « The EconomicTimes of India», ο Υπουργός Πετρελαίου της Ινδίας, Dharmendra Pradhan, δήλωσε ότι οι κρατικές εταιρείες πετρελαίου εξετάζουν το ενδεχόμενο αγοράς μεριδίου στην ρωσική πετρελαϊκή, η παραγωγή της οποίας ξεπερνά αυτή της αμερικανικής Exxon.

πηγή : energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!