Skip to main content
| Notaka

«UBS: Μόνο οι μεγάλοι ενεργειακοί όμιλοι θα είναι πλέον κερδοφόροι στην αγορά πετρελαίου…».

Ο κ. Gordon επικαλείται το μειωμένο κόστος που επέτυχαν οι μεγάλες εταιρείες του κλάδου.

 

Μόνο οι μεγάλες ενεργειακές εταιρείες θα είναι πλέον κερδοφόρες στην αγορά πετρελαίου, εκτιμά ο εκτελεστικός διευθυντής για εμπορεύματα και συνάλλαγμα στην UBS, Wayne Gordon… 
Ειδικότερα, ο κ. Gordon επικαλείται το μειωμένο κόστος που επέτυχαν οι ενεργειακοί γίγαντες του κλάδου, λόγω της συνεχόμενης πτώσης στις τιμές του «μαύρου χρυσού» από τα τις αρχές του 2015, το οποίο και τους δίνει τη δυνατότητα να έχουν αυτή τη στιγμή, έστω και ελάχιστα, κέρδη.
Το μειωμένο κόστος επήλθε μέσω απολύσεων αλλά και δραστικών περικοπών στα επενδυτικά προγράμματα των εταιρειών, σώζοντας τες από χρεοκοπία.
Οι μικρότερες εταιρείες όμως του κλάδου δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στις χαμηλές τιμές 25 – 40 δολ. το βαρέλι, με αποτέλεσμα να υπάρχει το τελευταίο 6μηνο ένα κύμα «λουκέτων» σε εξορυκτικές, κυρίως στις ΗΠΑ. 
Ο αξιωματούχος της UBS προχώρησε ένα βήμα παραπέρα, προβλέποντας πως η τιμή του «μαύρου χρυσού» θα επιστρέψει κοντά στα 40 δολ., μετά το ράλι των τελευταίων εβδομάδων που είχε αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα 50 δολ., καθώς η ερχόμενη συνάντηση ανάμεσα στα μέλη του ΟΠΕΚ (Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγών Εξαγωγικών Κρατών) στις 2 Ιουνίου στην Βιέννη, δεν θα επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα σχετικά με το «πάγωμα» της παραγωγής… 

www.bankingnews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!