Skip to main content
| Notaka

«Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΠΛΟΥΣΤΕΥΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΑΤΗΡΙΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ».

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στην Περιφέρεια Αττικής και στις  Δ/νσεις Μεταφορών της, απλουστεύθηκε η διαδικασία της έκδοσης οποιασδήποτε άδειας (ίδρυσης, λειτουργίας, έγκρισης σχεδιαγραμμάτων κλπ) Πρατηρίων Ενέργειας, απαιτώντας για την έκδοση τους στο εξής,  μόνο τρείς (3) υπογραφές!!!! (εισηγητής, Προϊσταμένος τμήματος, ΠροΊστάμενος Διέυθυνσης). ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ…

 

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι στην Περιφέρεια Αττικής και στις  Δ/νσεις Μεταφορών της, απλουστεύθηκε η διαδικασία της έκδοσης οποιασδήποτε άδειας (ίδρυσης, λειτουργίας, έγκρισης σχεδιαγραμμάτων κλπ) Πρατηρίων Ενέργειας, απαιτώντας για την έκδοση τους στο εξής,  μόνο τρείς (3) υπογραφές!!!! (εισηγητής, Προϊσταμένος τμήματος, ΠροΊστάμενος Διέυθυνσης). ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΚΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ.

 Ήδη έχουν εκδοθεί τα σχετικά ΦΕΚ για την παροχή εξουσιοδότησης υπογραφής, για  τις  Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.)  του Νομού Αττικής. Βόρειου Τομέα Αθήνας και την Π.Ε. Δυτικής Αττικής και ακολουθούν τις επόμενες μέρες και τα υπόλοιπα (Π.Ε. Δυτικής Αθήνας, Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, Π.Ε. Νότιου Τομέα Αθήνας, Π.Ε. Πειραιά).

Ο χρόνος έκδοσης των αδειών μειώνεται κατά ένα μήνα τουλάχιστον. Η υπό έκδοση άδεια μαζί με τον φάκελο του πρατηρίου,  δεν  θα απαιτείται  πια να “ταξιδεύει” για να υπογραφεί από τον Γενικό Διευθυντή Μεταφορών της Περιφέρειας που εδρεύει στο Χολαργό και στη συνέχεια να “ταξιδεύει” στο γραφείου του Αντιπεριφερειάρχη της κάθε Π.Ε. και από εκεί να καταλήγει στην οικεία  Δ/νση Μεταφορών απ’ όπου ξεκίνησε το “ταξίδι” και τελικά να εκδίδεται ή άδεια. 

Με τη ρύθμιση αυτή,  ένα σοβαρό γραφειοκρατικό πρόβλημα που δημιουργούσε μεγάλες καθυστερήσεις με όλες τις δυσμενείς συνέπειες στην επιχειρηματικότητα, λύνεται οριστικά.     Η παραπάνω μείωση των υπογραφών αφορά και σε άλλες δραστηριότητες (π.χ. σταθμοί αυτοκινήτων, συνεργεία αυτοκινήτων, ΙΚΤΕΟ, πλυντήρια-λιπαντήρια αυτοκινήτων, μεταποιητικές επιχειρήσεις κλπ).

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) για άλλη μια φορά απέδειξε πως διαθέτει τη δυναμική αλλά και την ικανότητα με διαρκή προσπάθεια και αγώνα, αλλά και με τεκμηριωμένες θέσεις να δίνει λύσεις στα προβλήματα του κλάδου.

Έχουμε συμβάλλει με όλες μας τις δυνάμεις προσπαθώντας εδώ και πολύ καιρό στην Περιφέρεια Αττικής, να  αλλάξουμε το παλιό καθεστώς υπογραφών και αισθανόμαστε δικαιωμένοι για τον αγώνα που δώσαμε και το τελικό αποτέλεσμα.

Για την ανάλογη απλούστευση των διαδικασιών λειτουργίας των Πρατηρίων Ενέργειας σε όλη την Ελληνική Επικράτεια,  βρισκόμαστε ήδη σε συζητήσεις με τα Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, καθώς και με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

ΦΕΚ Β 1300/2016   ΦΕΚ Β 1351/2016  ΦΕΚ Β 1372/2016

 ΦΕΚ Β 1459/2016  ΦΕΚ Β 1465/2016

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!