Skip to main content
| Notaka

«Τ. Κουίκ: Η συζήτηση για τη διαφθορά δεν είναι αντιπερισπασμός».

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ είπε ότι “είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και την διαφθορά είναι τέχνασμα αντιπερισπασμού έναντι του προσφυγικού – μεταναστευτικού και της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς”.

 

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ είπε ότι “είναι αφελείς όσοι πιστεύουν ότι η αυριανή συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη και την διαφθορά είναι τέχνασμα αντιπερισπασμού έναντι του προσφυγικού – μεταναστευτικού και της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς”.

“Τόσο οι Ανεξάρτητοι Έλληνες όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είμαστε πιασμένοι από “συμφέροντα” και διαπλεκόμενους, είχαμε το θέμα της πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, στις υποχρεώσεις μας έναντι των Ελλήνων” ανέφερε ο Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας ότι “η αυριανή συζήτηση στην Βουλή μπορεί να εκληφθεί και ως απάντηση σε κάποιους από τον πολιτικό και τον μιντιακό χώρο. Δεν λυγίζουμε απέναντι σε όσους μας προκάλεσαν με επιθέσεις, οι οποίες αποδεικνύουν τον τρόμο τους μπροστά στην ανυποχωρητικότητα της κυβέρνησης για να μπει μία τάξη σε όλα αυτά τα σημαντικά πεδία. Δηλαδή, φοροδιαφυγή, διαφθορά, χειραγώγηση υμετέρων λειτουργών της Δικαιοσύνης, τα οποία χρόνια τώρα καθυπότασσαν το δημόσιο βίο”.

“Δεν εξαιρώ ούτε και τις επιθέσεις εναντίον του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για την Πάταξη της Διαφθοράς Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Αλλά θα επαναλάβω ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ούτε “Παναθηναϊκάκιας” είναι, ούτε κατάγεται από την Αγία Παρασκευή Λέσβου” είπε επίσης ο Τ. Κουίκ, αναφέροντας στην συνέχεια “ειδικότερα, μάλιστα, για την υπόθεση Μπόγιαρνς -που είναι ο πιο φρέσκος φάκελος που άνοιξε αυτή η κυβέρνηση- να υπενθυμίσω και την τελευταία δήλωση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών της Ρηνανίας – Βεστφαλίας, ο οποίος με σαφήνεια αναφερόταν σε λίστες φοροφυγάδων και σε CD που έχριζαν διερεύνησης”.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, είπε ότι του προκαλεί εντύπωση “το γεγονός ότι ακόμα και για θέματα συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση σε ό,τι αφορά τη φοροδιαφυγή και τη σχετική τεχνογνωσία που παρείχε στη διάθεσή μας ο Νόρμπερτ Βάλτερ Μπόγιαρνς, η κυβέρνηση Σαμαρά αρνήθηκε κατηγορηματικά έστω και αυτό να πράξει”.

“Θα μπορούσαν όλα αυτά να συνδυαστούν και με τα διάφορα στικάκια που ήταν “ξεχασμένα” σε συρτάρια” πρόσθεσε.

Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι “με τα νέα “κλειδιά” που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί πριν λίγες ημέρες στην ελληνική Δικαιοσύνη, σε συνάντηση στο Παρίσι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα την αποκάλυψη όλων εκείνων που κάποιοι προσπαθούσαν να κουκουλώσουν”.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “δεν θα προχωράει με τους ρυθμούς χελώνας, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι οποίες μάλιστα είχαν τοποθετήσει επικεφαλής του ΣΔΟΕ συγχωριανό του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά”.

Ο Τέρενς Κουίκ, είπε ότι αναμένει με ενδιαφέρον την τοποθέτηση αύριο στην Βουλή του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, καθώς θέλει να διαπιστώσει “αν θα συναινέσει και θα συστρατευθεί στον εθνικό αγώνα για τη πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Αν δεν το πράξει και αν κινηθεί σε άλλη πορεία, τότε αυτό σημαίνει ότι κάποιους θέλει να καλύψει και ότι ακολουθεί τις συμμαχίες του κουκουλώματος. Ακόμα πιο αποκαλυπτικός, αν αλλάξει ατζέντα συζήτησης και πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα”.

Απλά ρωτώ: Αντέχει, είναι σωστό, η ΝΔ που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής με συγκεκριμένες αρχές και αξίες, να κουκουλώνει ή να συμπράττει στο κουκούλωμα σκανδάλων συνυφασμένων με διαφθορά, φοροδιαφυγή και δωροδοκίες;

Αγνοεί, για παράδειγμα, το γεγονός ότι στο χώρο της Δικαιοσύνης με το Βατοπέδιο, εξελίχθηκε μια ολόκληρη ιστορία σε βάρος του Γιάννη Αγγέλου, με προφανή τελικό στόχο τον Κώστα Καραμανλή; Ιστορία με πολλά ερωτηματικά για παρασκηνιακούς ή μη πρωταγωνιστές της, που έστηναν στον τοίχο τον Αγγέλου;

Θα συμπορευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις λογικές κουκουλώματος του Αντώνη Σαμαρά ή με τις αντίστοιχες λογικές του ΠΑΣΟΚ, που ιστορικά είναι “σημαδεμένο” με πλειάδα υποθέσεων πολιτικοοικονομικών σκανδάλων;” κατέληξε ο Τέρενς Κουίκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!