Skip to main content
| Notaka

«Κέρδη σε ιστορικά επίπεδα αναμένουν οι αναλυτές».

Κερδοφορία σε ιστορικά επίπεδα αναμένεται να δείξουν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων, που ανακοινώνονται σήμερα 25 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.

 

Κερδοφορία σε ιστορικά επίπεδα αναμένεται να δείξουν τα ετήσια οικονομικά αποτελέσματα των Ελληνικών Πετρελαίων, που ανακοινώνονται σήμερα 25 Φεβρουαρίου, μετά τη λήξη της συνεδρίασης του χρηματιστηρίου.

Μικρή πρόγευση δίνει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλούμενο χρηματιστηριακές και οικονομικές αναλύσεις (Alpha Finance, Axia Ventures Group, Eurobank Equities, Investment Bank of Greece, Nomura, UBS και Wood & Co) , εκτιμά πως για το τέταρτο τρίμηνο τα προσαρμοσμένα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA)έκλεισαν στα 188,5 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 10,2%.

Σύμφωνα με το Reuters, το αποτέλεσμα αυτό προκύπτει αφού αφαιρεθούν οι επιπτώσεις από τη μείωση της αξίας των αποθεμάτων σε συνδυασμό και με την ευνοϊκότερη ισοτιμία ευρώ – δολαρίου αλλά και τα βελτιωμένα περιθώρια διύλισης.

Τα αποθέματα, σύμφωνα με το Reuters, επηρεάστηκαν αρνητικά κατά 11,2 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, εντός των επομένων ημερών, ως τις αρχές Μαρτίου αναμένεται τα ΕΛΠΕ να δώσουν την πρώτη παραγγελία για την προμήθεια αργού πετρελαίου από το Ιράν, ενώ, σύμφωνα, με τον αναπληρωτή υπουργό Πετρελαίου Αμιρ-Χοσέιν Ζαμανίνια η συμφωνία ανάμεσα στα ΕΛΠΕ και την NIOC, την κρατική εταιρία πετρελαίου του Ιράν προβλέπει την πώληση 60.000 βαρελιών αργού την ημέρα, ποσότητα που μπορεί να φθάσει και ως τα 150.000 βαρέλια/ημέρα.

“Σκοπεύουμε να προχωρήσουμε με την πρώτη παραγγελία από το Ιράν εντός των επόμενων ημερών” δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος των ΕΛΠΕ στο πρακτορείο Ρώυτερ, είδηση που επιβεβαιώνει o όμιλος.

Θα είναι το πρώτο φορτίο πετρελαίου που θα παραλάβουν ταΕλληνικά Πετρέλαιααπό το Ιράν, μετά την άρση του εμπάργκο και την υπογραφή της συμφωνίας με τη NIOC

Σε δηλώσεις του στην Τεχεράνη ο κ. Ζαμανίνια είχε αποκαλύψει ότι οι ποσότητες που προβλέπει η συμφωνία ΕΛΠΕ- NIOC κυμαίνονται από 60.000 βαρέλια την ημέρα ως 150.0000 βαρέλια την ημέρα στο τελικό στάδιο. Η συμφωνία των ΕΛΠΕ με την ιρανική εταιρία έκλεισε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Ιράν.

Ο αναπληρωτής υπουργός Πετρελαίων του Ιράν πρόσθεσε ότι την περίοδο αυτή η Τεχεράνη και η Αθήνα συνεργάζονται για να επιλυθούν κάποια προβλήματα με τις τράπεζες, τα οποία απορρέουν από το εμπάργκο και τις διαδικασίες που ακολουθούν την άρση του. Μόλις τα προβλήματα αυτά λυθούν, το Ιράν θα αρχίσει τις εξαγωγές προς την Ελλάδα. 

ΠΗΓΗ: http://www.businessenergy.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!