Skip to main content
| Notaka

«Να ενταχθεί και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στις περιοχές που δικαιούνται επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης ζητούν 5 βουλευτές».

Παρέμβαση με την οποία ζητούν να ενταχθεί και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στις περιοχές που δικαιούνται επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης, επιχειρούν με ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές Μιχελογιαννάκη, Βαρδάκη, Μπαλωμενάκη, Βαγιωνάκη και Θραψανιώτη.

 

Παρέμβαση με την οποία ζητούν να ενταχθεί και ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου στις περιοχές που δικαιούνται επιδότηση πετρελαίου θέρμανσης, επιχειρούν με ερώτησή τους προς τους συναρμόδιους υπουργούς, οι βουλευτές Μιχελογιαννάκη, Βαρδάκη, Μπαλωμενάκη, Βαγιωνάκη και Θραψανιώτη. Στην ερώτησή τους οι βουλευτές τονίζουν: Επειδή η επιδότηση θέρμανσης στην υψηλότερη κατηγορία που προβλέπεται και για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Οροπεδίου αλλά και των άλλων ορεινών Δήμων της Κρήτη είναι επιτακτική ανάγκη για τη διαβίωσή τους, ζητούν από τα υπουργεία προτίθενται να συμπεριλάβουν τους ορεινούς Δήμους της Κρήτης στην υψηλότερη κατηγορία που προβλέπεται για την επιδότηση θέρμανσης.

Αναλυτικά, το κείμενο της ερώτησης:

Ο Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και σε αυτόν διαμένουν 3100 κάτοικοι. Από επίσημα στοιχεία φαίνεται ότι το κλίμα στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και στις υπόλοιπες ορεινές περιοχές της Κρήτης έχει χαρακτηριστικά ορεινών ηπειρωτικών περιοχών. Καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα καταγράφονται χαμηλές θερμοκρασίες που συγκρίνονται με αυτές περιοχών που εντάσσονται στην Α’ Ζώνη και όχι με αυτές των παράλιων περιοχών του νησιού (Δ’ Ζώνη) με τους συγκεκριμένους Δήμους συχνά να κηρύσσονται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και οι κάτοικοι να βρίσκονται αποκλεισμένοι και αποκομμένοι λόγο των έντονων χιονοπτώσεων = Στα παρακάτω γραφήματα τα οποία προκύπτουν από τις καταγραφές του μετεωρολογικού σταθμού, από το έτος 2007 έως το έτος 2015, ο οποίος βρίσκεται εγκατεστημένος στο δημαρχείο του Δήμου Οροπέδιο Λασιθίου τεκμηριώνεται η ύπαρξη εξαιρετικά δυσμενών κλιματικών συνθηκών στο Οροπεδίου Λασιθίου

Επειδή οι κάτοικοι αυτών των ορεινών αγροτικών και κτηνοτροφικών περιοχών δίνουν καθημερινά τη μάχη της επιβίωσης. Επειδή η επιδότηση θέρμανσης στην υψηλότερη κατηγορία που προβλέπεται και για το σύνολο των κατοίκων του Δήμου Οροπεδίου αλλά και των άλλων ορεινών Δήμων της Κρήτη είναι επιτακτική ανάγκη για τη διαβίωση τους. Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
Αν προτίθενται να συμπεριλάβουν τους ορεινούς Δήμους της Κρήτης στην υψηλότερη κατηγορία που προβλέπεται για την επιδότηση θέρμανσης.

πηγή : energypress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!