Skip to main content
| Notaka

«”Βυθίζεται” ξανά το πετρέλαιο, κέρδη για τον χρυσό».

Με σοβαρές απώλειες άνοιξε τη χρηματιστηριακή εβδομάδα το αργόπετρέλαιο, λόγω των συνεχών ανησυχιών για την υπερπροσφορά.

 

Με σοβαρές απώλειες άνοιξε τη χρηματιστηριακή εβδομάδα το αργόπετρέλαιο, λόγω των συνεχών ανησυχιών για την υπερπροσφορά.

Στο χρηματιστήριο εμπορευμάτων  της Νέας Υόρκης το αμερικανικό αργότύπου WTI, υποχωρεί κατά 0,48 δολάρια ή 1,55% στα 30,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο ICE του Λοδίνου, το αργό τύπου Brent χάνει 0,61 δολάρια ή 1,79% στα 33,45 δολάρια το βαρέλι.

Υπενθυμίζεται ότι το Ιράν προσανατολίζεται στην πώληση 300.000 βαρελιών αργού πετρελαίου την ημέρα στους Ευρωπαίους πελάτες του, μετά και από την άρση των κυρώσεων της Δύσης σε βάρος της, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Πετρελαίου της χώρας.

Όπως μεταδίδει  το MarketWatch, είναι η πρώτη φορά που ο υπουργός Πετρελαίου, Bijan Zangane, μίλησε με αριθμούς για τον όγκο των εξαγωγών πετρελαίου προς την Ευρώπη, μετά από την άρση των κυρώσεων που είχαν επιβληθεί σε βάρος της Τεχεράνης.

Στους επόμενους μήνες, το Ιράν σχεδιάζει να ενισχύσει τις εξαγωγές πετρελαίου κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα, μεγάλο τμήμα εκ των οποίων προορίζεται για την Ασία. 

Το διεθνές selloff “χαρίζει” κέρδη στον χρυσό

Σε υψηλό από τον Οκτώβριο αναρριχάται σήμερα ο χρυσός, καθώς το νέο κύμα ρευστοποιήσεων στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον των επενδυτών για το πολύτιμο μέταλλο που θεωρείται ασφαλές επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους έντονης αβεβαιότητας.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Απριλίου ενισχύεται κατά 16,4 δολάρια ή 1,4% στα 1.174,10 δολάρια την ουγγιά στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, βάζοντας πλώρη για το υψηλότερο κλείσιμο από τις 28 Οκτωβρίου.

Σημειώνεται πως το μέταλλο έχει ενισχυθεί κατά 11% μέχρι στιγμής το 2016 σε ένα επενδυτικό περιβάλλον όπου μετοχές και πετρέλαιο δέχονται ανελέητο σφυροκόπημα στον απόηχο των ανησυχιών για την παγκόσμια ανάπτυξη και την υπερπροσφορά στον κλάδο της ενέργειας. 

πηγή : capital.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!