Skip to main content
| Notaka

«Υποβαθμίζει η Standard and Poors την Πιστοληπτική Ικανότητα της Shell».

Υποβαθμίζει ο οίκος StandardandPoorsτην πιστοληπτική ικανότητα της Shell. Σύμφωνα με έκθεση της SPτη Δευτέρα, η πιστοληπτική ικανότητα του πετρελαϊκού κολοσσού μειώνεται σε A+/A-1 από AA-/ A-1+, ενώ μακροπρόθεσμα τίθεται σε καθεστώς creditwatchnegativeλόγω της κατάρρευσης των τιμών πετρελαίου.

 

Υποβαθμίζει ο οίκος Standard and Poorsτην πιστοληπτική ικανότητα της Shell. Σύμφωνα με έκθεση της S& P τη Δευτέρα, η πιστοληπτική ικανότητα του πετρελαϊκού κολοσσού μειώνεται σε A+/A-1 από AA-/ A-1+, ενώ μακροπρόθεσμα τίθεται σε καθεστώς creditwatch negativeλόγω της κατάρρευσης των τιμών πετρελαίου.

Η απότομη υποβάθμιση της Shell από την S& P, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο, οφείλεται στις πιο αδύναμες προβλέψεις για την πιστωτική κατάσταση της πετρελαϊκής αναφορικά με την περίοδο 2016-2018 καθώς και τους αργότερους ρυθμούς βελτίωσης κερδών, και δεν περιλαμβάνει την BG Group, που πρόσφατα εξαγόρασε η ολλανδική εταιρεία.

Από την πλευρά της, ωστόσο, η Shell είχε δηλώσει ότι ήταν προετοιμασμένη για την υποβάθμισή της λόγω της συμφωνίας για την BG.

Από την άλλη, η S& P τονίζει ότι, από τη στιγμή που το συγκεκριμένο deal δεν ελήφθη υπ’ όψιν κατά την αξιολόγηση, θα μπορούσε να υπάρξει και δεύτερη υποβάθμιση της Shell, εξαιτίας του μεγάλου βάρους από χρέη και της αβεβαιότητας σχετικά με το πόσο επικερδής θα αποδειχθεί τελικά η εξαγορά της BG Group.

Παράλληλα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης έθεσε και άλλους μεγάλους ευρωπαϊκούς ενεργειακούς ομίλους σε creditwatch negative, όπως τη βρετανική Β P, την ιταλική Eni, την ισπανική Repsol SA, τις νορβηγικές StatoilASA, Statoil Forsikring AS, Statoil US Holdings Inc και τη γαλλική Total SA .

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για την επιθετική εξαγορά της BG Group από την ανταγωνίστριά της Shell, έναντι 47 δις στερλινών (70 δις δολ.) σε μετρητά συμφωνήθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Όπως σημειώνει το Reuters, πριν την εξαγορά η Shell εθεωρείτο ως μία από τις καλύτερες εταιρείες ως προς την εικόνα των ισολογισμών της καθώς και ως προς την δυνατότητα επενδύσεων και διανομής μερισμάτων από ροή μετρητών χωρίς να χρειάζεται να καταφύγει σε δανεισμό.

πηγή : energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!