Skip to main content
| Notaka

«Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στην αγορά ενέργειας διότι μπορούν».

Την είσοδο τωνν ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας- και όχι μόνο- ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας.

 

Την είσοδο τωνν ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας- και όχι μόνο- ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στα γραφεία της Ύπατης Αρμοστείας.

Ο πρόεδρος των Ελληνικών Ταχυδρομείων ανακοίνωσε επίσης πως τα ΕΛΤΑ πρόκειται να συμμετάσχουν σε κοινοπραξία που θα διεκδικήσει το νέο Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο, στο πλαίσιο του διαγωνισμού που προκήρυξε η ΓΑΙΑΟΣΕ.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την είσοδο των ΕΛΤΑ στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, ανέφερε ότι ο φάκελος για την παροχή υπηρεσιών παροχής ενέργειας 350MW υποβλήθηκε το Δεκέμβριο για αδειοδότηση στη ΡΑΕ, «η διαδικασία προχωρά κανονικά», ενώ σημείωσε πως για να προχωρήσει το σχέδιο επέκτασης των ΕΛΤΑ στη λιανική αγορά ενέργειας απαιτείται η λήψη της σχετικής άδειας από την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας. Προσέθεσε, επίσης, πως τα ΕΛΤΑ θα απευθυνθούν στους καταναλωτές/πελάτες της χαμηλής τάσης πανελλαδικά και μίλησε για παροχή συνδυασμένων υπηρεσιών. χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

«Τα ΕΛΤΑ μπαίνουν στην αγορά ενέργειας διότι μπορούν. Εμείς θα είμαστε παρόντες, υποστηρίζοντας την επίτευξη του στόχου για μεταφορά πελατολογίου της ΔΕΗ και καλύπτοντας κενά που η αμιγώς ιδιωτική αγορά δεν μπορεί να καλύψει. Βρισκόμαστε σε όλα τα σημεία της Ελλάδας και στόχος μας σε αυτή την αγορά, όπου για πρώτη φορά εμφανίζεται ταχυδρομική εταιρεία, είναι τα οφέλη για τον καταναλωτή. Το ακριβές μίγμα του προϊόντος που θα προσφέρουν τα ΕΛΤΑ θα ανακοινωθεί σύντομα», είπε ο πρόεδρος Κωστής Μελαχροινός.

Σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή στον διαγωνισμό για το Θριάσιο Πεδίο, χωρίς να δώσει περισσότερα στοιχεία, γνωστοποίησε πως τα ΕΛΤΑ θα μετατραπούν σε εταιρεία courier-logistics και προς την κατεύθυνση αυτή θα υποβάλουν προσφορά σε κοινοπραξία με άλλο σχήμα για το εμπορευματικό κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο.

Αναφέρθηκε, επίσης, στη συμφωνία συνεργασίας με τα κινεζικά ταχυδρομεία (China Post) για τη διακίνηση στην Ευρώπη δεμάτων και μικροδεμάτων ομόλογων εταιρειών.

«Οι συμφωνίες έχουν υπογραφεί και αναμένουμε την έναρξη υλοποίησής τους που είναι σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στην Κίνα και τις συνολικές επενδύσεις της χώρας στην Ελλάδα», σημείωσε.

πηγή : businessenergy.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!