Skip to main content
| Notaka

«Σε ανοδική τροχιά βρέθηκε και πάλι η τιμή της βενζίνης».

Το Σαββατοκύριακο οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν στο νησί κατά 1 λεπτό το λίτρο, σύμφωνα με το Capital.gr της Κύπρου.

 

Το Σαββατοκύριακο οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν στο νησί κατά 1 λεπτό το λίτρο, σύμφωνα με το Capital.gr της Κύπρου.

Ο ρυθμός των κλιμακωτών πτώσεων της τιμής της βενζίνης που έχει επιτευχθεί τους τελευταίους μήνες, βρήκε τέλμα. Οι πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, έπληξαν για πρώτη φορά σε αυτό τον τομέα την Κύπρο.

Έπειτα από τις επιθέσεις των Τζιχαντιστών στη Γαλλία, η τιμή του πετρελαίου αυξήθηκε. Άμεσος αποδέκτης η τιμή του πετρελαίου στην Ασία, την πρώτη εργάσιμη έπειτα από εκείνο το βράδυ της Παρασκευής που θα μείνει στην ιστορία.

Κι όμως, η ενίσχυση αυτή έγινε μετά τα αντίποινα της Γαλλίας προς τη Συρία και την αντεπίθεση με βομβαρδισμούς. Ανησυχία έχει εγείρει στην πετρελαιοπαραγωγική περιοχή της Μέσης Ανατολής και γενικότερα στο μέλλον του πετρελαίου.

Η μέχρι τώρα πολιτική αρκετών πρατηριούχων της Κύπρου να προσφέρουν ανταγωνιστικές τιμές στην αντλία, έλαβε τέλος. Εξίσωσαν τις τιμές με αυτή της προτεινόμενης τιμής των εταιρειών πετρελαιοειδών, Αποτελεσματικά, ενώ η τιμή στις εταιρείες ανήλθε κατά 1 λεπτό το λίτρο, οι μέχρι πριν από το σαββατοκύριακο ανταγωνιστικοί πρατηριούχοι, ανέβασαν την τιμή τους κατά 4 – 4,5 λεπτά το λίτρο. Η ψαλίδα που είχε ανοίξει, κλείνει με το μέλλον είναι αβέβαιο για την τιμή της βενζίνης.

Ράλι σημείωσαν οι τιμές του αργού την Τρίτη καθώς η κλιμάκωση της έντασης μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για το ενδεχόμενο διακοπών στην προσφορά από την περιοχή. Χθες λοιπόν, σκαρφάλωσε στα 46,12 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Η τιμή του αργού πετρελαίου μπρεντ με σημερινές τιμές, κινείται στα 45,98 δολάρια το βαρέλι. Η μέση τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης στην Κύπρο είναι στα 0,765 ευρώ το λίτρο.

Τέλος να σημειώσουμε ένα ενθαρρυντικό στοιχείο οτι σύμφωνα με την Cystat, τα υγρά καύσιμα από το 2013 μέχρι και τώρα, έχουν σημειώσει μείωση κατά 23,48%.

Πηγή : EnergyPress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!