Skip to main content
| Notaka

«Στην Αθήνα Έρχεται στις 4 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι».

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο Αμερικανικός υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

 

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει στις 4 Δεκεμβρίου στην Αθήνα ο Αμερικανικός υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι, όπως ανακοινώθηκε χθες από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. 
 
Μία ημέρα νωρίτερα, ο κ. Κέρι θα επισκεφθεί την Λευκωσία.
 
Στο επίκεντρο της επίσκεψης αναμένεται ότι θα βρεθούν και τα ενεργειακά θέματα, καθώς είναι δεδομένο το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για την προώθηση του ελληνοβουλγαρικού διασυνδετήριου αγωγού φυσικού αερίου IGB, καθώς και του έργου για το πλωτό τέρμιναλ LNG στην Αλεξανδρούπολη.
 
Αναφορικά με τον IGB, η Βουλγάρα υπουργός Εξωτερικών δήλωσε τις προηγούμενες ημέρες ότι η επενδυτική συμφωνία με την Ελλάδα θα  υπογραφεί τελικώς στις 10 Δεκεμβρίου.
 
Η αμερικανική πλευρά επιδιώκει την -ενεργειακή- απεξάρτηση των ευρωπαϊκών χωρών από την Ρωσία και όλα αυτά βεβαίως θα πρέπει να εκτιμηθούν και στον απόηχο της έντασης που πυροδότησε στις ρωσοτουρκικές σχέσεις και στις σχέσεις του ΝΑΤΟ με την Μόσχα η κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους από τουρκικό F-16 στην περιοχή της Λαττάκειας.
 
Σε ότι αφορά το πλωτό τέρμιναλ της Αλεξανδρούπολης, φημολογείται ότι -μαζί με την ΔΕΠΑ και την Gas Trade- στο σχέδιο θα συμμετάσχει και η αμερικανική Cheniere Energy, η οποία θα ξεκινήσει τις εξαγωγές LNG προς την Ευρώπη εντός του Ιανουαρίου.
 
Στόχος απ’ ότι φαίνεται θα είναι η τροφοδοσία του τέρμιναλ με αμερικανικό LNG, το οποίο εν συνεχεία θα κατευθύνεται στην Ευρώπη μέσω της Βουλγαρίας, λεiτουργώντας συμπληρωματικά ως προς τον αγωγό ΤΑΡ.
 
πηγή : Energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!