Skip to main content
| Notaka

«Ευρεία σύσκεψη για την πάταξη της Λαθρεμπορίας Καυσίμων».

Κουίκ: Εντοπίσαμε παθογένειες στα καύσιμα και καταγράψαμε τις λύσεις

 

Με αντικείμενο την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου υπό την προεδρία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος τεχνικά κλιμάκια από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εκπρόσωποι του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και Τεχνικοί Σύμβουλοι του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη.

Συζητήθηκαν τα θέματα που αφορούν:

  1. Τη δημιουργία μητρώων όλων των δεξαμενών υγρών καυσίμων άνω των 5 τόνων.
  2. Την καταγραφή όλων των πρατηρίων υγρών καυσίμων που λειτουργούν χωρίς Σύστημα Εισροών-Εκροών.
  3. Τη λειτουργία του Συστήματος Εισροών-Εκροών σε όλες τις δεξαμενές υγρών καυσίμων στη χώρα.
  4. Τη δημιουργία ακριβούς μητρώου βυτιοφόρων μεταφοράς υγρών καυσίμων και εφαρμογή του συστήματος GPS
  5. Την εφαρμογή Νόμων και Υπουργικών Αποφάσεων που αφορούν στην ιχνηθέτηση των καυσίμων.

Προτάθηκε, επίσης, η δημιουργία Διυπουργικής Επιτροπής με συντονιστικές και παρεμβατικές αρμοδιότητες στο θέμα της πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων, αλλά και γενικά στην αντιμετώπιση και των λαθραίων καπνικών και των λαθραίων οινοπνευματωδών.

Όπως δήλωσε μετά τη σύσκεψη ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ:

«Οι εντολές του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά και οι θέσεις που εκφράζουν εμάς τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ είναι σαφείς ως προς την ανυποχώρητη μάχη για την πάταξη της διαφθοράς σε όλα τα επίπεδα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης για την Πάταξη της Διαφθοράς Δημήτρης Παπαγγελόπουλος εργάζεται προς αυτήν την κατεύθυνση με μεθοδικότητα και με αποτελέσματα που ήδη αρχίζουν να είναι ορατά, αλλά θα είναι ακόμα πιο χειροπιαστά πάρα πολύ σύντομα. Σε αυτήν την κατεύθυνση εργάζεται το ίδιο αποτελεσματικά και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, ο οποίος διακρίνεται για τον εξαιρετικό συστηματικό τρόπο με τον οποίο εργάζεται σε μία τεράστια θέση ευθύνης.

Σήμερα, με τις οδηγίες του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, προήδρευσα σε μία σύσκεψη εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Οικονομικών που κατέδειξε παθογένειες και μέσω αυτών, λύσεις που οφείλουμε και μπορούμε άμεσα να εφαρμόσουμε.

Ενημέρωσα για τα σχετικά αποτελέσματα της συζήτησης τον κ. Φλαμπουράρη, όπως γνωρίζω ότι σήμερα, στα περιθώρια της Ολομέλειας της Βουλής, υπήρξαν και διαβουλεύσεις μεταξύ των συναδέλφων Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και Τρύφωνα Αλεξιάδη. Άρα πάρα πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να είμαστε πιο ουσιαστικοί στις δράσεις μας για καρκινώματα που πρέπει να ξηλωθούν και τα οποία στερούσαν από το ελληνικό δημόσιο δισεκατομμύρια εσόδων κάθε χρόνο».

πηγή : EnergyPress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!