Skip to main content
| Notaka

«Σταματάκη: Η Ελλάδα διαθέτει πλέον μία νέα πετρελαϊκή αγορά».

Είναι γεγονός η ύπαρξη μιας νέας πετρελαϊκής αγοράς στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Σοφία Σταματάκη.

 

Είναι γεγονός η ύπαρξη μιας νέας πετρελαϊκής αγοράς στην Ελλάδα, σύμφωνα με την επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Σοφία Σταματάκη.

Η επικεφαλής της ΕΔΕΥ, η οποία μίλησε στο συνέδριο του ΙΕΝΕ, αφού αναφέρθηκε στο χρονικό πεπραγμένων της ελληνικής αγοράς την τελευταία πενταετία, σημείωσε ότι υπάρχουν στη χώρα μας τα εξής δεδομένα:

– Υπάρχει, πλέον, η δημιουργία μίας νέας πετρελαϊκής αγοράς στην Ελλάδα.

– Έχει ενισχυθεί η γνώση για την περιοχή και έχουν αναβαθμιστεί οι διαθέσιμες πληροφορίες.

– Αναδείχθηκε η γεωστρατηγική θέση της χώρας και τα έργα ενεργειακού εφοδιασμού (αγωγοί, LNG, Ρεβυθούσα, αποθήκες κτλ.).

– Αναδείχθηκαν οι υποστηρικτικές υποδομές (λιμάνια κ.ά.).

– Δημιουργήθηκε μία νέα δυναμική για περιοχή.

Σε ό,τι αφορά τις προσφορές που κατατέθηκαν στον γύρο παραχωρήσεων που ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουλίου και σχολιάζοντας σχετικές επικρίσεις, τόνισε ότι ο «κύκλος δεν έκλεισε», αλλά, απεναντίας άνοιξε.

Σχετικά με το διεθνές σκηνικό, αναφέρθηκε σε έκθεση της Delloite, σύμφωνα με την οποία το όριο της τιμής του πετρελαίου για να μην είναι ζημιογόνα η εξόρυξη σε βαθιά νερά είναι τα 57 δολάρια το βαρέλι και στα πολύ βαθιά νερά τα 57 δολάρια/βαρέλι.

Η αξιοποίηση των φυσικών πόρων είναι μία αναπτυξιακή επιλογή, υπογράμμισε η ίδια, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την κοινωνία και την οικονομία.

Κλείνοντας, η κα Σταματάκη ζήτησε να υπάρξει ένας συνολικός σχεδιασμός για την ενεργειακή πολιτική, κατανόηση του διεθνούς περιβάλλοντος, συστηματική προσπάθεια, σύνεση και υπομονή.

πηγή : EnergyPress.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!