| Notaka |

«ΕΕ: Αποστολή αιτιολογημένης γνώμης στη Φιλανδία για τα πετρελαϊκά αποθέματα».

Με την αποστολή αιτιολογημένης γνώμης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Φινλανδία να διασφαλίσει την πλήρη μεταφορά της οδηγίας για τα πετρελαϊκά αποθέματα στο εθνικό της δίκαιο.

 

Με την αποστολή αιτιολογημένης γνώμης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάλεσε τη Φινλανδία να διασφαλίσει την πλήρη μεταφορά της οδηγίας για τα πετρελαϊκά αποθέματα στο εθνικό της δίκαιο.

Η εν λόγω Οδηγία (2009/119/EΚ), η οποία έπρεπε να είχε μεταφερθεί στο εθνικό δίκαιο της χώρας ως τις 31 Δεκεμβρίου τυ 2012, απαιτεί από τα κράτη-μέλη να διατηρούν αποθέματα αργού πετρελαίου και/ή προϊόντων πετρελαίου που να αντιστοιχούν σε 90 τουλάχιστον ημέρες μέσων ημερήσιων καθαρών εισαγωγών ή σε 61 ημέρες μέσης ημερήσιας εσωτερικής κατανάλωσης, ανάλογα με το ποια από τις δύο ποσότητες είναι μεγαλύτερη.

Δεδομένου του μεριδίου που κατέχει το πετρέλαιο στο ενεργειακό μείγμα της ΕΕ και της ισχυρής εξωτερικής εξάρτησης της ΕΕ από τον εφοδιασμό με αργό πετρέλαιο και πετρελαϊκά προϊόντα, η διατήρηση των απαιτούμενων ελάχιστων αποθεμάτων έχει ζωτική σημασία για την εγγυημένη πρόσβαση των καταναλωτών σε προϊόντα πετρελαίου.

Σήμερα η Επιτροπή απηύθυνε αιτιολογημένη γνώμη στη Φινλανδία, η οποία έχει μεταφέρει μόνο μερικώς τις απαιτήσεις της οδηγίας στο εθνικό της δίκαιο. Για παράδειγμα, η Φινλανδία δεν έχει μεταφέρει τις απαιτήσεις σχετικά με τη φυσική προσβασιμότητα των αποθεμάτων και την ποσότητά τους.

Τον Ιανουάριο του 2013 η Επιτροπή κίνησε τη διαδικασία επί παραβάσει κατά σειράς κρατών-μελών που δεν συμμορφώθηκαν με τις υποχρεώσεις τους μεταφοράς. Το αυτό έπραξε και για άλλα κράτη-μέλη, αφότου διεξήγαγε συστηματικό έλεγχο ως προς την ενσωμάτωση των μέτρων της οδηγίας. Στις περισσότερες περιπτώσεις η διαδικασία περατώθηκε, καθώς τα κράτη-μέλη εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους ως προς τη μεταφορά της οδηγίας.

Πλέον, η χώρα έχει προθεσμία 2 μηνών για να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της, μετά την πάροδο της οποίας η Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να προσφύγει εναντίον της στο Δικαστήριο της ΕΕ.

πηγή : EnergyPress.gr

 

ADR ANT1 BP Brent covid-19 Fuel Pass interlock MOTOR OIL myData OPEC PLATTS Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αλβανία Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κιουρτζής Θέμης Κρήτη Κύπρος Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΕΚ ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα νοθεία περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!