Skip to main content
| Notaka

«ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – Συνάντηση ΓΣΕΒΕΕ και Κοινωνικών Εταίρων με τον Πρόεδρο της ΝΔ , κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη».

Τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας τέθηκαν από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ και των άλλων Κοινωνικών Εταίρων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) και της ΚΕΕ στη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της ΝΔ, κ. Ε. Μεϊμαράκη. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, παρουσιάζοντας και τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που θα είναι οδηγός για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση η οποία κορυφώθηκε με το capitalcontrols

 

Τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας τέθηκαν από την πλευρά της ΓΣΕΒΕΕ και των άλλων Κοινωνικών Εταίρων (ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ) και της ΚΕΕ στη συνάντηση που είχαν με τον Πρόεδρο της ΝΔ, κ. Ε. Μεϊμαράκη. Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Γ. Καββαθάς, παρουσιάζοντας και τα στοιχεία της πρόσφατης έρευνας του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ τόνισε ότι είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ ένα εθνικό στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξης που θα είναι οδηγός για την έξοδο από την κρίση και την ύφεση η οποία κορυφώθηκε με το capitalcontrols.

Ο κ. Καββαθάς μίλησε για τα προβλήματα της έλλειψης ρευστότητας και της υπερφορολόγησης που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία οδηγούν σε συρρίκνωση και κλείσιμο ή στην άτυπη οικονομία.

Ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη αντιμετώπισης της γραφειοκρατίας του δημοσίου καθώς επίσης και του ακανθώδους θέματος του ασφαλιστικού προβλήματος και παρουσίασε την πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για τη βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ. Αναφέρθηκε ακόμη σε μια σειρά θεμάτων όπως στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, στην επιβολή ΦΠΑ 23% στην εστίαση και στα φροντιστήρια καθώς επίσης και στην ανάγκη να υιοθετηθούν κίνητρα για τη συλλογή αποδείξεων έτσι ώστε από τη μια μεριά να αυξηθεί η εισπραξιμότητα του ΦΠΑ και από την άλλη να μειωθεί η υπερφορολόγηση του εισοδήματος των μισθωτών και των συνταξιούχων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!