Skip to main content
| Notaka

«Μέλος του ΔΣ των ΕΛΠΕ ο νέος Γ.Γ. Βιομηχανίας – Τι ισχύει για το ασυμβίβαστο».

Ο Χημικός Μηχανικός Στρατής Ζαφείρης θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας βιομηχανίας του ΥΠΑΠΕΝ, μετά την παραίτηση του Γιάννη Τόλιου από τη θέση αυτή.

 

Ο Χημικός Μηχανικός Στρατής Ζαφείρης θα είναι ο νέος γενικός γραμματέας βιομηχανίας του ΥΠΑΠΕΝ, μετά την παραίτηση του Γιάννη Τόλιου από τη θέση αυτή.

Ο νέος Γ.Γ. συμμετέχει επίσης ως μη εκτελεστικό μέλος στο Δ. του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., αναλαμβάνοντας καθήκοντα στην πρόσφατη ανασυγκρότηση του οργάνου. Διαθέτει σημαντική εμπειρία σε έργα υποδομής του δημόσιου τομέα, καθώς απασχολήθηκε στη Γ.Γ. Δημοσίων Έργων από το 1985.

Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του σταδιοδρομίας συμμετείχε σε επιτελικές θέσεις του Τεχνικού Επιμελητηρίου, και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη και λειτουργία του Εκπαιδευτικού του Ινστιτούτου, στο Υπουργείο Βιομηχανίας, διετέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Χημικών Μηχανικών από το 1985 έως το 1994) μέλος του Δ.Δ. της ΕΚΟ Χημικά ενώ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Διαχείρισης του ΤΕΕ.

Αναφορικά με την διατήρηση της θέσης του Γ.Γ. του ΥΠΑΠΕΝ και του μέλους του Δ.Σ. της εισηγμένης εταιρείας, νομικοί κύκλοι σημείωναν ότι η σύμπτωση των δύο ιδιοτήτων στο ίδιο πρόσωπο δεν συνιστά ασυμβίβαστο. Αρκεί όμως, όπως επισημαίνουν, να μην αμείβεται από την εταιρεία, έστω και με την προβλεπόμενη αποζημίωση για τη συμμετοχή του στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.

Ο προκάτοχός του στο υπουργείο Γιάννης Τόλιος, υπέβαλε τυπικά την παραίτησή του στις 4 Αυγούστουη οποία και έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό. Παρέμεινε στη θέση αυτή από τις 10 Μαρτίου 2015, οπότε και διορίστηκε μετά από πρόταση του τότε υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, με τον οποίο συμπλέει ιδεολογικά στο πλαίσιο της «Αριστερής Πλατφόρμας», ενώ την πρόθεσή του να παραιτηθεί, την είχε δημοσιοποιήσει αμέσως μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουλίου.

Μ. Καϊταντζίδης EURO2DAY.gr, 20/8/2015)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!