Skip to main content
| Notaka

«Διευκρινίσεις από τα ΕΛΠΕ για την Υπόθεση του Δεξαμενόπλοιου «Ειρήνη»».

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα για την υπόθεση που αφορά τον έλεγχο του δεξαμενόπλοιου «Ειρήνη», εξέδωσε η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια.

 

Διευκρινιστική ανακοίνωση σχετικά με τα δημοσιεύματα για την υπόθεση που αφορά τον έλεγχο του δεξαμενόπλοιου «Ειρήνη», εξέδωσε η εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Στις 21.07.2015, αρμόδιο κλιμάκιο του Τμήματος Θαλασσίων Ελέγχων του Δ’ Τελωνείου Πειραιά προέβη σε έλεγχο του δεξαμενοπλοίου ΕΙΡΗΝΗ, ιδιοκτησίας θυγατρικής εταιρείας των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ και διαχείρισης από ΤΡΙΤΗ εταιρεία, το οποίο απέπλευσε από την Εγκατάσταση των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα με ενδιάμεσο προορισμό την Εγκατάσταση των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο και τελικό προορισμό την εγκατάσταση των ΕΛΠΕ στη Θεσσαλονίκη.

Ο έλεγχος έλαβε χώρα ενώ το δεξαμενόπλοιο βρισκόταν στο θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ελευσίνας και Ασπροπύργου, φορτωμένο με 12.253.281 λίτρα προϊόντων. Το φορτίο ήταν σφραγισμένο από το Τελωνείο, όπως προβλέπεται από τη σχετική διαδικασία, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και από τον έλεγχο.

Στη συνέχεια, το δεξαμενόπλοιο κατέπλευσε στην Εγκατάσταση των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ στον Ασπρόπυργο, όπου φόρτωσε επιπλέον 998.933 λίτρα προϊόντων. Το συνολικό φορτίο του δεξαμενοπλοίου ήταν, κατά συνέπεια, 13.252.214 λίτρα πετρελαιοειδών προϊόντων.

Στις 23.07.2015, το δεξαμενόπλοιο αφίχθη, σύμφωνα με το πρόγραμμα πλου, στην Εγκατάσταση του Διυλιστηρίου Θεσσαλονίκης όπου και ολοκλήρωσε την εκφόρτωση όλων των προϊόντων την επόμενη ημέρα, 24.07.2015. Το συνολικά παραληφθέν φορτίο στον τελικό προορισμό, όπως προκύπτει από τα επίσημα Πρωτόκολλα Παραλαβής, σφραγισμένα και υπογεγραμμένα και από τον αρμόδιο Τελωνειακό υπάλληλο, ανήλθε σε 13.233.724 λίτρα προϊόντων. Όπως αποδεικνύεται, ουδεμία λαθρεμπορία ή φοροδιαφυγή και, μάλιστα, του ύψους των 35.000.000 € όπως αναληθώς αναφέρεται, έχει διαπραχθεί ή θα μπορούσε να διαπραχθεί.

Τα παραπάνω επιβεβαιώθηκαν και από τον Εσωτερικό Έλεγχο που διενήργησαν τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Όλες οι Εγκαταστάσεις και οι δεξαμενές των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΩΝ αποτελούν χώρους τελωνειακώς ελεγχόμενους από κλιμάκια των αρμοδίων Τελωνείων μονίμως εγκατεστημένα σε αυτούς και δεν υπάρχει πιθανότητα ή δυνατότητα εισαγωγής ή εξαγωγής ποσοτήτων μη μετρημένων και καταγεγραμμένων από τις Τελωνειακές Αρχές. Κατά συνέπεια, οιαδήποτε απώλεια φορτίου ζημιώνει πρωτίστως τα ίδια τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ. 

Επιπλέον, τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ δεν εισπράττουν φόρους και δασμούς και, συνακόλουθα, δεν έχουν κίνητρο και δυνατότητα λαθρεμπορίας, άρα και λόγο να αποκρύψουν δεδομένα ή να εμπλακούν σε αδιαφανείς διαδικασίες.

Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με δηλωμένη την προσήλωσή τους στη νομιμότητα και τη διαφάνεια, από την πρώτη στιγμή συνέδραμαν το έργο των Τελωνειακών Αρχών παρέχοντας στοιχεία και πληροφορίες με στόχο την πλήρη και ταχεία διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής η οποία, εν όσω πλανάται και τυγχάνει εκμετάλλευσης από διάφορα κέντρα, πλήττει βάναυσα και άδικα την φήμη και την εικόνα της Εταιρείας.»

ΠΗΓΗ: Energia.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!