| Notaka |

«Δυσοίωνες οι προβλέψεις των πετρελαϊκών Ομίλων για τον «μαύρο χρυσό»».

Οι προβλέψεις που διατυπώνονται από τις διοικήσεις των μεγαλύτερων πετρελαϊκών ομίλων στον κόσμο αναφορικά με την αγορά του «μαύρου χρυσού» είναι δυσοίωνες.

 

Οι προβλέψεις που διατυπώνονται από τις διοικήσεις των μεγαλύτερων πετρελαϊκών ομίλων στον κόσμο αναφορικά με την αγορά του «μαύρου χρυσού» είναι δυσοίωνες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, τα επενδυτικά κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου περιορίζουν τα στοιχήματά τους, που αφορούν άνοδο της τιμής του πετρελαίου, και αυτά φθάνουν στα χαμηλότερα επίπεδά τους την τελευταία πενταετία. Ο Ιούλιος σηματοδότησε τον χειρότερο μήνα από το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης και μετά. Το αργό Νέας Υόρκης τις επτά ημέρες 22-28 Ιουλίου υποχώρησε 7%. Επιπλέον, οι συναλλασσόμενοι περιέστειλαν τα στοιχήματά τους στο πετρέλαιο τύπου Brent περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αρχής γενομένης από την έναρξη του 2015.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η BP ανέφερε ότι οι τιμές του πετρελαίου θα είναι εξασθενημένες για ακόμη μεγαλύτερα διάστημα και η Royal Dutch Shell δήλωσε προετοιμασμένη για παρατεταμένη περίοδο πτώσης των τιμών. Η Exxon Mobil και η Chevron ανακοίνωσαν πως τα κέρδη τους αποδείχθηκαν τα χειρότερα των τελευταίων πολλών ετών, ενώ σύμφωνα με την τράπεζα Bank of America, η προσφορά αναμένεται να υπερσκελίσει τη ζήτηση κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια σε ημερήσια βάση έως και το 2016. Οι τιμές του «μαύρου χρυσού» χρειάζεται να παραμείνουν στα επίπεδα κάτω των 40 δολαρίων το βαρέλι επί σειρά μηνών, ούτως ώστε η παραγωγή των Ηνωμένων Πολιτειών να μειωθεί σημαντικά και να εξαλειφθεί το διεθνές πλεόνασμα. Τα σχετικά αναφέρει το ερευνητικό ίδρυμα IHS.

Σύμφωνα με τον Φιλ Φλιν, ανώτατο αναλυτή αγορών στην Price Futures Group, «οι κερδοσκόποι εξετάζουν τα απογοητευτικά κέρδη και τον αρνητικό τόνο στα σχόλια των διοικητικών στελεχών των ομίλων πετρελαιοειδών. Όλοι σπεύδουν μαζικά να εγκαταλείψουν την αγορά». Αξίζει να σημειωθεί ότι η κατάσταση αυτή στην αγορά του πετρελαίου επηρεάζει δραματικά και την απασχόληση. Ο όμιλος Exxon, λόγου χάριν, ο μεγαλύτερος του κλάδου στις ΗΠΑ, παρουσίασε στις 31 Ιουλίου τα χαμηλότερα κέρδη από το 2009 και η δεύτερη τη τάξει, Chevron, τα χειρότερα κέρδη δωδεκαετίας. Η τελευταία ανακοίνωσε 1.500 περικοπές Θέσεων εργασίας, ενώ από πέρυσι το καλοκαίρι ο κλάδος συνολικά έκανε 150.000 απολύσεις.

ΠΗΓΗ: Energy Press

ADR ANT1 BP Brent covid-19 Fuel Pass interlock MOTOR OIL myData OPEC PLATTS Saudi Arabian Oil Company self-test SHELL TEXACO ΑΑΔΕ Αλβανία Αναφορά Ασμάτογλου Γιώργος Βουλή ΓΣΕΒΕΕ Γενική Συνέλευση Γεωργιάδης Άδωνις Διοικητικό Συμβούλιο ΕΚΟ ΕΛΠΕ ΕΝΒΕΘ ΕΣΠΑ ΕΦΚ Ενέργεια Επιστρεπτέα Προκαταβολή Επιτροπή Ανταγωνισμού ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΙΟΒΕ Κιουρτζής Θέμης Κρήτη Κύπρος Κώτσος Ευάγγελος ΜΑΜΙΔΑΚΗΣ Μακρυβέλιος Δημήτρης Μαυράκης Γιάννης Μαυράκης Χάρης Μελίδης Σπύρος Μεταφορικό Ισοδύναμο Ξυδάκης Ηρακλής ΠΕΤΡΟΛΙΝΑ ΠΟΠΕΚ Παπαγεωργίου Νίκος Παπαδοπούλου Έλλη Παπαζήσης Γιάννης Ρωσία ΣΑΠΕΚ ΣΕΕΠΕ Σταυράκης Χρήστος Σταϊκούρας Χρήστος Σύστημα Εισροών - Εκροών Ταπρατζή Πολυξένη Τζαμπαζλής Γιώργος Τουρκία ΦΕΚ ΦΠΑ αδειοδότηση ανασφάλιστα ανταποδοτικά αντλίες απεργία αργό πετρέλαιο βενζίνη βυτιοφόρα δεξαμενή δηλώσεις επιδοτήσεις επικουρικό ηλεκτροκίνηση καύσιμα κλιματική αλλαγή λαθρεμπόριο μελέτες μητρώα νοθεία περιθώριο κέρδους πετρέλαιο θέρμανσης πετρέλαιο κίνησης πετρελαιοειδή πλαφόν πρατήρια πρόστιμα πρόσωπα συναντήσεις τέλη ταξινομήσεις τελωνείο υγραέριο υδρογόνο υπ. Ανάπτυξης φορτιστές φυσικό αέριο φόροι ωράριο
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ
ΕΔΡΑ:
Διεύθυνση: Αρχιμήδους 29
Ηράκλειο Κρήτης, 71306
ΤΗΛ: 2810 220885
FAX: 2810 220881
EMAIL: popek@popek.gr
Χάρτης πρατηρίων καυσίμων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ©  All rights reserved - Powered by Avatar

error: Content is protected !!