Skip to main content
| Notaka

«Εξιχνιάστηκε υπόθεση εκβίασης σε βάρος πρώην ιδιοκτήτη βυτιοφόρου».

Συνελήφθη για την υπόθεση ο ημεδαπός αγοραστής του οχήματος και ένας συνεργός του.

Μεταχειριζόμενος τηλεφωνικές απειλές, απαιτούσε εκβιαστικά από τον παθόντα, διάφορα χρηματικά ποσά.

 

Ένα αποχαρακτηρισμένο βυτιοφόρο, το οποίο αποτέλεσε το αντικείμενο οικονομικής συναλλαγής μεταξύ δύο ημεδαπών, ήταν η απαρχή υπόθεσης εκβίασης, η οποία εξιχνιάστηκε από τη συστηματική έρευνα και αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ο 22χρονος ημεδαπός αγοραστής του βυτιοφόρου και ένας 19χρονος συνεργός του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με τα κατά περίσταση αδικήματα της Εκβίασης, της απλής συνέργιας σε Εκβίαση, της Κλοπής και της παράβασης του Νόμου περί Όπλων.

Προηγήθηκε καταγγελία 57χρονου ημεδαπού, σύμφωνα με την οποία, προ δεκαημέρου, πούλησε στον 22χρονο δράστη ένα αποχαρακτηρισμένο βυτιοφόρο, έναντι του ποσού των 1.400 ευρώ. Ο αγοραστής, τις επόμενες ημέρες, επικοινώνησε με τον καταγγέλλοντα και μετερχόμενος τηλεφωνικές απειλές κατά της ζωής και της οικογένειας του, αξίωνε εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι το βυτιοφόρο που αγόρασε ήταν ελλιποβαρές και επομένως δεν θα του απέφερε, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, το οικονομικό όφελος που προσδοκούσε.

Πρωινές ώρες της 03-06-2015, στην περιοχή της Μενεμένης προγραμματίστηκε συνάντηση μεταξύ των εμπλεκομένων, προκειμένου να παραδοθεί στον καταγγελλόμενο το ποσό των 300 ευρώ που αξίωνε. Στο συγκεκριμένο ραντεβού, ο 22χρονος κατέφθασε συνοδευόμενος από 19χρονο συνεργό του, με αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψή τους.

Ακολούθησαν αστυνομικές έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων στην κατοχή και στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Το προσημειωμένο ποσό των 300 ευρώ
  • Ένα κινητό τηλέφωνο
  • Μία κλεμμένη επαναληπτική κοντόκανη καραμπίνα

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!