Skip to main content
| Notaka

Ενιαίο μηχανισμό τιμών από το Ευρωκοινοβούλιο

Ενιαίο μηχανισμό για την κατάρτιση τιμών στα καύσιμα ζητά το Ευρωκοινοβούλιο

Πρόταση ψηφίσματος κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ζητώντας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προωθήσει την εφαρμογή σε όλα τα κράτη-μέλη ενός ενιαίου και διαφανούς μηχανισμού για την κατάρτιση των τιμών των καυσίμων.

Στόχος του Κοινοβουλίου είναι οι Ευρωπαίοι πολίτες να είναι σε θέση να επωφεληθούν από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και της συνεπαγόμενης πιθανής εξοικονόμησης χρημάτων.

eurokoinovoulioΕιδικότερα, όπως αναφέρεται στο ψήφισμα, «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,

– έχοντας υπόψη το άρθρο 133 του Κανονισμού του,

Α. λαμβάνοντας υπόψη ότι, ενώ από την 1η Ιανουαρίου 2014 μέχρι σήμερα η αξία του πετρελαίου έχει μειωθεί κατά 53 %, στην Ιταλία, αντιθέτως με ό,τι θα ήταν αναμενόμενο, η τιμή της βενζίνης μειώθηκε μόνο κατά 14 %·

Β. λαμβάνοντας υπόψη ότι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας Συμβούλων Επιχειρήσεων «Nomisma Energia», η τιμή της βενζίνης και του ντίζελ που καταβάλλουν οι Ιταλοί καταναλωτές είναι υψηλότερη αντιστοίχως κατά 5,9 και 6,1 εκατοστά του ευρώ σε σύγκριση με την πραγματική βέλτιστη τιμή, καλεί την Επιτροπή να προωθήσει την εφαρμογή σε όλα τα κράτη μέλη ενός ενιαίου και διαφανούς μηχανισμού για την κατάρτιση των τιμών των καυσίμων, ούτως ώστε όλοι οι ευρωπαίοι πολίτες να είναι σε θέση να επωφεληθούν από την πτώση των τιμών του πετρελαίου και της συνεπαγόμενης πιθανής εξοικονόμησης χρημάτων».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!