Skip to main content
| Notaka

Επιστολή της Π.Ο.Π.Ε.Κ σε Δένδια και Χαρδούβελη για τον Ε.Φ.Κ

altΗ Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.)
απέστειλε προς τους Υπουργούς Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη και
Ανάπτυξης κ. Νικόλαο Δένδια την παρακάτω επιστολή, με τεκμηριωμένες θέσεις,
σχετική με τη μείωση των Ειδικών Φόρων Κατανάλωσης στα καύσιμα.

 «Ο δρόμος που οδηγεί στην ανάκαμψη από την ύφεση και στην συνέχεια στο δρόμο της οικονομικής ανάπτυξης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, χρειάζεται ως προαπαιτούμενο, την μείωση της φορολογίας γενικότερα και ειδικότερα των Ε.Φ.Κ στα πετρελαιοειδή και ενεργειακά προϊόντα. Οι διάφοροι κυβερνητικοί παράγοντες με δηλώσεις τους, διαπιστώνουν και επιβεβαιώνουν την υψηλή φορολόγηση των καυσίμων, αλλά μεταθέτουν την εξέταση του θέματος για το Φθινόπωρο.
Σε κάθε περίπτωση, τα έσοδα που συγκεντρώνουν τα κράτη μέλη της ΕΕ από τον ΕΦΚ στα πετρελαιοειδή συνιστούν ένα ιδιαιτέρως σημαντικό ποσοστό επί των συνολικών φορολογικών εσόδων. Στην Ελλάδα, ο ΕΦΚ στα πετρελαιοειδή
συνεισέφερε το 2010 το 9,8% των συνολικών εσόδων του κράτους από φόρους.
Καυσίμων. Σε όλα τα κράτη μέλη, η πλειονότητα των εσόδων από τους ΕΦΚ στα
ενεργειακά προϊόντα συγκεντρώνεται από τη βενζίνη και το πετρέλαιο εσωτερικής καύσης (κίνησης, θέρμανσης, αγροτικό κ.λπ.).
Οι συνολικές πωλήσεις καυσίμων μειώθηκαν στην Ελληνική Αγορά κατά την
περίοδο 2009-2013 περισσότερο από 38%. Η σημαντικότατη πτώση στις βενζίνες και το πετρέλαιο οφείλεται στις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, στην αύξηση των διεθνών τιμών αλλά κυρίως στην μεγάλη αύξηση το 2010 του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του Φ.Π.Α.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!