Skip to main content
| Notaka

ΕΕΑ. Καταψηφίζουμε τη συγκυβέρνηση για τη σωτηρία μμε και επιμελητηρίων

 

altΜε επιστολή προς τα Επιμελητήρια, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ενημερώνει για τις αποφάσεις της ΓΣ της ΚΕΕΕ και υπενθυμίζει ότι «Εφόσον δεν ψηφιστεί η τροπολογία, η Κ.Ε.Ε.Ε. θα συντάξει ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία θα ζητείται η καταψήφιση των κομμάτων της συγκυβέρνησης τα οποία με την πολιτική που εφαρμόζουν οδηγούν στην εξόντωση των ΜΜΕ».

Η επιστολή

Σε συνέχεια των αποφάσεων της Κ.Ε.Ε.Ε., τόσο στη Γενική Συνέλευση στην Κρήτη στις 4 και 5/ 4.2014, όσο και κατά τις εργασίες της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στην Αθήνα στις 25.4.2014, σας υπενθυμίζουμε τα εξής :

  1. Εφόσον δεν ψηφιστεί η τροπολογία, η Κ.Ε.Ε.Ε. θα συντάξει ανακοίνωση η οποία θα σταλεί σε όλα τα Επιμελητήρια σύμφωνα με την οποία θα ζητείται η καταψήφιση των κομμάτων της συγκυβέρνησης η οποία με την πολιτική που εφαρμόζουν οδηγούν στην εξόντωση των ΜΜΕ.
  2. Περιμένουμε τις παραιτήσεις όλων των συναδέλφων που μετέχουν σε ψηφοδέλτια κατά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές, αλλιώς, θα πρέπει, δεοντολογικά, να αποπεμφθούν από την επιμελητηριακή κοινότητα.
  3. Οι επιχειρηματίες όλης της χώρας θα ζητήσουν την παραίτηση του κ. Χατζηδάκη, ως βασικού υπευθύνου, για την άσκηση της εξοντωτικής πολιτικής κατά των Επιμελητηρίων.

  Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως μας ενημέρωσε και ο κ. Μίχαλος, όλο το προηγούμενο διάστημα  τα θεσμικά όργανα των επιχειρήσεων παραπληροφορήθηκαν από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, συνέβη δε και το απολύτως ακατανόητο να ζητήσει ο κ. Σαμαράς, όντας ο Πρωθυπουργός της Χώρας, από τον Πρόεδρο των Ευρωεπιμελητηρίων κ. Βέμπερ να παρέμβει για το θέμα στην καγκελάριο της Γερμανίας κα Μέρκελ, λειτουργώντας ως Πρωθυπουργός χώρας υπό κατοχή, τη στιγμή που στην ίδια τη Γερμανία η εγγραφή στα Επιμελητήρια είναι υποχρεωτική, αγνοώντας παράλληλα, τις υπογραφές 185 βουλευτών όλων, σχεδόν, των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου. Έως και σήμερα ο Πρωθυπουργός δεν το έχει διαψεύσει.

Σας ενημερώνουμε, επίσης, ότι στα πλαίσια των προσπαθειών μας προχωρήσαμε σε σειρά  συναντήσεων και καταφέραμε να πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματός μας, τα  πολιτικά κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝ.ΕΛ., ΕΛΙΑ (μέσω του βουλευτή κ. Λοβέρδου) καθώς και τον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Ανδρουλάκη, να προχωρήσουν στην κατάθεση τροπολογιών για την άρση των αναφερομένων στο άρθρο 48 του Ν.4111/ 2013 (ΦΕΚ  Α/ 18/ 25.1.2013) περί κατάργησης της υποχρεωτικότητας εγγραφής των επιχειρήσεων στα  κατά τόπους Επιμελητήρια.

Είναι αυτονόητο ότι εμείς θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας, και ήδη σήμερα 28.4.2014 και ώρα 15:00, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Ρήγα. 

Κατόπιν τούτων, καλούμε όλους τους συναδέλφους σε εγρήγορση και σε συμπαράταξη μαζί μας, προσυπογράφοντας το παρόν, ώστε και με τις συντονισμένες ενέργειες της Κ.Ε.Ε.Ε., να επιφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.      

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!