Skip to main content
| Notaka

Εμπορικές μισθώσεις-Πρατήρια Υγρών Καυσίμων

altΤις θέσεις τις ΠΟΠΕΚ για τις εμπορικές μισθώσεις , απέστειλε το διοικητικό συμβούλιο της ομοσπονδίας στους εισηγητές της τροπολογίας βουλευτές κ.κ Αυγενάκη και Σταθάκη

Tο Υπουργείο Ανάπτυξης κατέθεσε τροπολογία (1170/25/14.2.2014), στο προς ψήφιση Νομοσχέδιο «Ενιαίος Φορέας Εξωστρέφειας» μετά τις υποδείξεις από την τρόικα για την απελευθέρωση των εμπορικών μισθώσεων.

Η επιχειρηματολογία της τρόικα για την αλλαγή του Νόμου περί εμπορικών μισθώσεων, όπως πληροφορούμαστε είναι εκτός Ελληνικής πραγματικότητας αφού επικαλούνται ως λόγο της απελευθέρωσης τα πολλά ξενοίκιαστα καταστήματα, αγνοώντας ότι αυτά που παραμένουν ακόμη ανοιχτά ελπίζουν!! λόγω της προστασίας των εμπορικών μισθώσεων, στην ανάκαμψη της αγοράς για καλύτερες ημέρες.

Οι εισηγητές της προς ψήφιση τροπολογίας δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η δημιουργία μίας επιχείρησης απαιτεί αξιοποίηση του ακινήτου με μικρή ή μεγάλη επένδυση (από 100-150.000 ευρώ).

Τα πρατήρια υγρών καυσίμων και υγραερίου, όπως και οι εγκαταστάσεις των εμπόρων πετρελαίου θέρμανσης, απαιτούν μεγάλες επενδύσεις στα μισθωμένα κατάλληλα οικόπεδα (Π.Δ 118/06), για την λειτουργική-ασφαλή διαμόρφωση του οικοπέδου, για την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια των κατοίκων, όπως ορίζουν οι Νομοθετικές Διατάξεις.

Στην υποθετική περίπτωση της απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων στις επιχειρήσεις της λιανικής εμπορίας των πετρελαιοειδών προϊόντων, την επόμενη θα ξεκινήσει ένα εκβιαστικό τσουνάμι για αύξηση των μισθώσεων από τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων, αφού δεν θα υπάρχει εναλλακτική λύση διπλανού κατάλληλου οικοπέδου, για την δυνατότητα μεταφοράς της επιχείρησης.

Στο υποθετικό σενάριο απελευθέρωσης των εμπορικών μισθώσεων στις επιχειρήσεις λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων, θα αναγκασθούν να κλείσουν πολλά πρατήρια υγρών καυσίμων, στα ήδη 2.500 κλειστά με μεγάλες απώλειες επενδυμένων κεφαλαίων και ανάλογη μείωση του ανταγωνισμού, ή άλλες επιχειρήσεις του κλάδου θα αποδεχθούν τις εκβιαστικές απαιτήσεις των ιδιοκτητών, μετακυλώντας την αύξηση του μισθώματος στις ήδη υψηλές τιμές των πετρελαιοειδών προϊόντων.

Αν ο Υπουργός Ανάπτυξης δεν αντιμετωπίσει την ιδιαιτερότητα των εμπορικών μισθώσεων που αφορούν τις επιχειρήσεις λιανικής εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων και αποδεχθεί την απελευθέρωση τους, θα οδηγήσει τον κλάδο άμεσα σε λουκέτα αφήνοντας στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!