Skip to main content
| Notaka

Λύση στο πρόβλημα εισροών εκροών μετά από παρέμβαση της ΠΟΠΕΚ

Μετά από προσπάθειες της ΠΟΠΕΚ δίνεται λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την διάταξη του Ν. 4178, ΦΕΚ 174/08-08-13 άρθρο 48 παρ. ιβ, σύμφωνα με την οποία απαιτείται έκδοση οικοδομικής αδείας μικρής κλίμακας για την τοποθέτηση του συστήματος εισροών εκροών.

Συγκεκριμένα προβλέπεται «…………2.Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας, απαιτείται για τις ακόλουθες εργασίες σε κτίρια που υφίστανται νόμιμα: α. ιβ. Εκσκαφές καναλιών οδεύσεως καλωδίων εντός των γηπέδων ή οικοπέδων πρατηρίων υγρών καυσίμων για την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών – εκροών….».

Οι προϋποθέσεις όμως για την έκδοση των αδειών μικρής κλίμακας περιλαμβάνονται στην ΔΟΚΚ/Β’-Απόφαση 55174 που εκδόθηκε 04/10/2013 (ΦΕΚ 2605Β/15-10-13).

Από τα παραπάνω συνεπάγεται ότι όλοι οι πρατηριούχοι, που έχουν τοποθετήσει το σύστημα εισροών εκροών, εφόσον δεν έχουν εκδώσει άδεια μικρής κλίμακας τότε οι εργασίες για την εγκατάσταση των συστημάτων θεωρούνται πολεοδομικώς αυθαίρετες!!!!

Η λύση λοιπόν στο παραπάνω πρόβλημα έρχεται με την εγκύκλιο Υπ’αριθμ. 4 Κεφ. Β, 3/12/2013 η οποία εκδόθηκε , μετά από πιέσεις της ΠΟΠΕΚ, άμεσα από το ΥΠΕΚΑ, στην οποία αναφέρεται ότι η άδεια μικρής κλίμακας απαιτείται ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Η ΕΚΣΚΑΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΣΡΟΩΝ-ΕΚΡΟΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ 80 cm.Ωστόσο Η εκσκαφή για την τοποθέτηση του συστήματος ως γνωστόν δεν υπάρχει περίπτωση να ξεπερνά τα 80 cm και αρα δεν απαιτείται η έκδοση άδειας μικρής κλίμακας.

Παράλληλα στο Υπουργείο Μεταφορών προωθείται, μετά από πρόταση της ΠΟΠΕΚ, τροπολογία στον Νόμο προκειμένου να καταργηθεί εντελώς η παραπάνω απαίτηση για την έκδοση της άδειας οικοδομής μικρής κλίμακας, η οποία δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση αφού τελείως άδικα έβαλε ένα ακόμη εμπόδιο στην εγκατάσταση του συστήματος και την καθιστούσε αυθαίρετη πολεοδομικά για όσα πρατήρια είχαν κάνει ήδη την τοποθέτηση. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η επιμονή και οι προσπάθειες της Ομοσπονδίας με την βοήθεια των Ενώσεων φέρνουν αποτελέσματα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!