Skip to main content
| Notaka

Απάντηση Μουσουρούλη για το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων

paranomi-diakinisi-kausimonΜέτρα για το λαθρεμπόριο στα ναυτιλιακά καύσιμα υπόσχεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Κωστής Μουσουρούλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή. Κάνει λόγο επίσης για αυστηροποίηση των ποινών για τους λαθρέμπορους ναυτιλιακού καυσίμου.

Συγκεκριμένα σε ερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ν. Κούζηλου, με θέμα «Οργιάζει το λαθρεμπόριο ναυτιλιακών καυσίμων» ο κ. Μουσουρούλης αναφέρει στην απάντησή του τα εξής:

«Σας γνωστοποιούμε ότι οι Λιμενικές Αρχές προβαίνουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους των φορτίων των πλοίων και βυτιοφόρων οχημάτων που κινούνται στους χώρους δικαιοδοσίας τους. Εφόσον από τους ελέγχους διαπιστωθούν παραβάσεις των διατάξεων περί λαθρεμπορίου του ν.2960/2001 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας» (ΦΕΚ 265 Α΄), σχηματίζονται ποινικές δικογραφίες σε βάρος των υπαιτίων και κατάσχονται τα προϊόντα λαθρεμπορίου και τα μέσα διακίνησης αυτών, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στον εν λόγω νόμο.

Παράλληλα, ενημερώνονται οι αρμόδιες Αρχές του Υπουργείου Οικονομικών (Τελωνεία, ΔΟΥ, ΣΔΟΕ) για τις δικές τους ενέργειες αναφορικά με τη σύνταξη έκθεσης προσδιορισμού διαφυγόντων δασμών και φόρων για το Δημόσιο και για την περαιτέρω οικονομική-φορολογική διερεύνηση της υπόθεσης.

Περαιτέρω, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος συνεργάζονται σε επιτελικό επίπεδο για το σχεδιασμό και την οργάνωση δράσεων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου υγρών καυσίμων και τον συντονισμό ελέγχων από κοινού. Παράλληλα προγραμματίζονται εκπαιδεύσεις των στελεχών Λ.Σ–ΕΛ.ΑΚΤ (Λιμενικό και Ακτοφυλακή) σε θέματα ελέγχων και παραβάσεων.

Τέλος, σημειώνεται ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου εξετάζει θετικά την αυστηροποίηση του πλαισίου ποινών για τους λαθρέμπορους ναυτιλιακού καυσίμου, και τη θέσπιση αυτού σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!