Skip to main content
| Notaka

Νέου τύπου φορολογικοί έλεγχοι

auksisi-tou-fpaΈμμεσες τεχνικές θα εφαρμόζει το υπουργείο Οικονομικών για τον προσδιορισμό του εισοδήματος των φορολογουμένων, πέρα από το περιεχόμενο των φορολογικών δηλώσεων.

Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υφυπουργού κ. Γ. Μαυραγάνη για τον προσδιορισμό του εισοδήματος θα λαμβάνονται υπόψη τα περιουσιακά στοιχεία (οικόπεδα, αγροτεμάχια, κτίσματα κάθε μορφής, αυτοκίνητα, σκάφη, εναέρια μέσα, επενδύσεις/συμμετοχές κάθε μορφής), , οι δαπάνες, οι καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, τα διαθέσιμα μετρητά, έργα τέχνης, συλλογές και λοιπά τιμαλφή κ.α.

Οι νέες τεχνικές ελέγχου θα εφαρμόζονται σε ανέλεγκτες υποθέσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, για τις οποίες ισχύει μία ή περισσότερες από τις κατωτέρω περιπτώσεις:

α) υφίσταται αδικαιολόγητος πλουτισμός (περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις)

β) παρουσιάζονται μεγάλες δαπάνες που δεν δικαιολογούνται από τα δηλωθέντα εισοδήματα του φορολογούμενου φυσικού προσώπου (ατομικά και οικογενειακά) ή/και της επιχείρησης στην οποία μπορεί να συμμετέχει,

γ) τα δηλωθέντα εισοδήματα από άσκηση ατομικής επιχείρησης ή ελευθερίου επαγγέλματος δεν αποκλίνουν σημαντικά από το εκάστοτε αφορολόγητο όριο. Στην περίπτωση αυτή εντάσσονται και φυσικά πρόσωπα μέλη εταιρειών (οποιασδήποτε μορφής) με ζημιογόνα αποτελέσματα.

δ) δεν τηρούνται ή δεν επιδεικνύονται τα βιβλία και τα στοιχεία ΚΒΣ/ΚΦΑΣ,

ε) υφίστανται πληροφορίες για παράνομα ή/και αδήλωτα εισοδήματα/αγορές/ δαπάνες (επαγγελματικές, ατομικές, οικογενειακές).

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της απόφασης  εδώ .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!