Skip to main content
| Notaka

ΔΤ ΣΠΠΗ για νοθεία-παράνομη διακίνηση

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΩΛΗΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ
ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 

Αρχιμήδους 29 71306 – Ηράκλειο – Κρήτη

( 2810 220885 Fax 2810 220881

Ε-mail: info@sppi.gr Internet : http://www.sppi.gr

Ηράκλειο, 14.01.2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διαβάσαμε με ενδιαφέρον αλλά χωρίς έκπληξη, δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας περί έξαρσης διαφθοράς, λαθρεμπορίας, παράνομης διακίνησης καυσίμων αλλά και στοιχεία χαρακτηριστικών υποθέσεων πρατηρίων και επιχειρήσεων στην Κρήτη, όπου έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα για περιπτώσεις «πειραγμένης» αντλίας, νοθείας, παράνομης διακίνησης καυσίμων.

Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός, καθώς ο Σύνδεσμος Πωλητών Πετρελαιοειδών Ν. Ηρακλείου σε τοπικό επίπεδο αλλά και η Ομοσπονδία μας (ΠΟΠΕΚ) σε πανελλαδικό, έχουν καταγγείλει επανειλημμένως τα φαινόμενα αυτά και έχουν ζητήσει την αποτελεσματική παρέμβαση της πολιτείας μας και τη διασφάλιση όχι μόνο του δημοσίου και των πολιτών αλλά και των νομοταγών επαγγελματιών του κλάδου μας που θίγονται υπέρμετρα από τις συνέπειες του αθέμιτου ανταγωνισμού.


Τα ερωτήματα που πραγματικά πάντα μένουν αναπάντητα είναι:        
-Ποια είναι τα στοιχεία αυτών των πρατηρίων και ποια των εμπλεκομένων σε αυτό το κύκλωμα? Θέλουμε εδώ και τώρα τη δημοσιοποίησή τους γιατί όσο δεν αποκαλύπτονται, σημαίνει ότι επιμελώς και ηθελημένα αποκρύπτονται.

-Συνεχίζουν να  λειτουργούν πρατήρια που έχουν προβεί σε τέτοιου είδους οικονομικά εγκλήματα, και θεωρείται ανασταλτικός παράγοντας ένα βεβαιωμένο μικρό πρόστιμο σε σχέση με τα τεράστια οικονομικά οφέλη που αποκομίζονται από την παρανομία;      
Η πολιτεία έκρινε έμπρακτα ότι η εκπρόθεσμη καταχώρηση στοιχείων πετρελαίου θέρμανσης στο πληροφοριακό σύστημα ΗΦΑΙΣΤΟΣ ενός νομίμου επαγγελματία πρατηριούχου, είναι άξια επιβολής εξοντωτικού προστίμου (!!) που θα οδηγήσει σε κλείσιμο της επιχείρησης του, ενώ η διάπραξη λαθρεμπορίας – παράνομης διακίνησης καυσίμων, που αποφέρει τεράστιες απολαβές εις βάρος του Δημοσίου και του κοινωνικού συνόλου δεν αποτελεί ουσιαστική αιτία για αυστηρότατες κυρώσεις.!!

Αυτά τα ερωτήματα καλούμε λοιπόν την πολιτεία ως καθ’ ύλην αρμόδια να μας απαντήσει αλλά και να μας αποδείξει επιτέλους έμπρακτα ότι προστατεύει τους  πολίτες και τους νόμιμους επαγγελματίες και καταδικάζει οικονομικά εγκλήματα εις βάρος του Δημοσίου.

Δεν θα αφήσουμε σε καμία περίπτωση την αδυναμία ή έλλειψη διάθεσης της πολιτείας για πάταξη του λαθρεμπορίου, τη διαφθορά ή τη συγκάλυψη να διασύρει τον κλάδο μας, ο οποίος αγωνίζεται να επιβιώσει επιχειρηματικά και στενάζει  και ο ίδιος υπό το βάρος των συνεπειών της δράσης όλων αυτών των παράνομων κυκλωμάτων.

Καλούμε τις τοπικές υπηρεσίες να βάλουν φρένο στην παρανομία και να παρέμβουν ουσιαστικά για την εξυγίανση της αγοράς καυσίμων στην Κρήτη.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος                                                         Ο  Γ. Γραμματέας
Σαμόλης Λυκούργος                                               Δανδάλης Εμμανουήλ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!