Skip to main content
| Notaka

Λουκέτα για παράνομες δεξαμενές

deltio-typou-popek-epiboli-plafonΑπογραφή των δεξαμενών των πρατηρίων σε διάστημα ενός μήνα (δύο για Αττική και Θεσσαλονίκη) προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Ανάπτυξης, ενόψει της εφαρμογής των ολοκληρωμένων συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών.

Στις περιπτώσεις που θα εντοπιστούν δεξαμενές που δεν αναγράφονται στην άδεια του πρατηρίου και «κατά την κρίση της υπηρεσίας» δεν μπορούν να νομιμοποιηθούν, τα πρατήρια θα σφραγίζονται. Η σφράγιση θα γίνεται με τη διαδικασία που προβλέπει η απόφαση 59555/2459 του υπουργείου Μεταφορών (ΦΕΚ 1261 Β’ 18-10-2000) και η αποσφράγιση προβλέπεται σε τρεις περιπτώσεις:

-Μετά τη λήξη της ποινής για προσωρινή αφαίρεση της άδειας λειτουργίας.

-Μετά τη χορήγηση άδειας λειτουργίας στην εγκατάσταση που σφραγίστηκε, επειδή δεν είχε τέτοια άδεια.

-Μετά από αίτηση του ιδιοκτήτη ή του εκμεταλλευτή των εγκαταστάσεων, εφόσον δηλωθεί υπεύθυνα ότι προτίθεται να προβεί σε αποξήλωση και απομάκρυνση των εγκαταστάσεων.

Η εγκύκλιος προβλέπει ότι αν εντοπιστούν δεξαμενές που δεν αναγράφονται στην άδεια αλλά, πάντα κατά την κρίση της υπηρεσίας, μπορούν να νομιμοποιηθούν, τότε θα πρέπει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα ώστε να γίνει η νομιμοποίηση.

Το συμπέρασμα που προκύπτει συνεπώς είναι πως το κρίσιμο θέμα είναι η «κρίση της υπηρεσίας».

Τα αποτελέσματα των ελέγχων θα κοινοποιηθούν στις Πειρφέρειες και του υπουργείο.

Για να δείτε την εγκύκλιο του υπουργείου Ανάπτυξης πατήστε  εδώ .

Για την απόφαση περί σφράγισης πρατηρίων πατήστε  εδώ .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!