Skip to main content
| Notaka

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα για το πετρέλαιο θέρμανσης

petrelaio-thermansis-periodou

Συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα είχε τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου η Επιτροπή Αγώνα του κλάδου για το πετρέλαιο θέρμανσης. Η συνάντηση της Παρασκευής με τον υφυπουργό κ. Γ. Μαυραγάνη απέβη άκαρπη. Στο μεταξύ, κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το πετρέλαιο θέρμανσης.

Έτσι, παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ξεκινήσει η διανομή πετρελαίου από τους πρατηριούχους και τους μεταπωλητές. 

Η τροπολογία για το πετρέλαιο θέρμανσης κατατέθηκε την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στη Βουλή . Όπως είχε ανακοινωθεί, ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης αυξάνεται από 60 σε 330 ευρώ ανά χιλιόλιτρο ενώ στο κίνησης κατεβαίνει αντίστοιχα από τα 421 στα 330 ευρώ.

Με την τροπολογία καταργείται επίσης η υποχρέωση των νομικών προσώπων να χρησιμοποιούν πετρέλαιο κίνησης στους καυστήρες, που ίσχυσε την προηγούμενη χρονιά, ενώ προβλέπεται η δυνατότητα καταβολής επιδόματος θέρμανσης μέσω τραπεζών στους δικαιούχους.

Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της τροπολογίας, μαζί με την αιτιολογική έκθεση και τις τροποποιούμενες διατάξεις, πατήστε  εδώ .

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!