Skip to main content
| Notaka

Κραυγή αγωνίας από τη Μαγνησία για τα πρόστιμα του Ήφαιστου

deltio-typou-popek-epiboli-plafonΛάβαμε και δημοσιεύουμε στη συνέχεια επιστολή του Συλλόγου Βενζινοπωλών Μαγνησίας για το γνωστό πρόβλημα των προστίμων του Ήφαιστου, που ταλανίζει όλους τους συναδέλφους. Οι συνάδελφοι της Μαγνησίας δηλώνουν σύμφωνοι με τις ενέργειες της ΠΟΠΕΚ για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Στην επιστολή τονίζεται, μεταξύ άλλων, ότι:

-Ενώ οι πρατηριούχοι εκδώσαμε όλα τα νόμιμα παραστατικά  και πληρώσαμε όλους τους φόρους και για το τελευταίο λίτρο πετρελαίου. αντί  επιβράβευσης για την συμβολή μας στη κοινή με το ελληνικό κράτος μάχη που δώσαμε με επιτυχία  κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου ,που θίγει πρώτα  εμάς τους νόμιμους πρατηριούχους μας τιμωρεί με άδικα πρόστιμα.

– Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ σαφέστατα δηλώνει στην ιστοσελίδα ότι είχε  αναλάβει  την υποχρέωση να ειδοποιήσει  τον πρατηριούχο αλλά και την προμηθεύτρια εταιρεία σε περίπτωση κάποιου  σφάλματος, και εμείς οι πρατηριούχοι βασιστήκαμε και εμπιστευτήκαμε την δήλωση του ελεγκτή μας.

Εμείς από την πλευρά μας διαβεβαιώνουμε ότι ο αγώνας για την εξάλειψη των προστίμων θα συνεχιστεί.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής.

Συνάδελφοι της ΠΟΠΕΚ

Από την ΜΑΓΝΗΣΙΑ  σας στέλνουμε  συναδελφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

Συμφωνούμε με όλες τις ενέργειες και τις προτάσεις σας για την επίλυση αυτού του τεράστιου προβλήματος ,το όποιο  πρέπει άμεσα να βρει λύση και επιπλέον θέλουμε να σας μεταφέρουμε και την δική μας εμπειρία  για το πως οδηγηθήκαμε επαγγελματίες νόμιμοι, έμπειροι, χωρίς καμία πρόθεση παρανομίας, να είμαστε παραβάτες.

Σας μεταφέρουμε την αγωνία και την αγανάκτηση των 90 πρατηριούχων του νομού  Μαγνησίας που αντιμετωπίζουμε πρόστιμα που φθάνουν για το πρώτο τετράμηνο του 2011 σε κάποια περίπτωση και τις 90.000 ευρώ, για καθυστερημένη αποστολή παραστατικών αγορών και πωλήσεων στον ιστότοπο ΗΦΑΙΣΤΟΣ, πράξη η όποια δεν είναι ούτε λαθρεμπορική , ούτε φυσικά αποτέλεσμα φοροδιαφυγής αλλά  μια απλή παρατυπία που  έγινε  λόγω πλάνης των  πρατηριούχων.

Οι πρατηριούχοι του νομού Μαγνησίας είμαστε όπως όλοι  άλλωστε οι συνάδελφοι πρατηριούχοι στην ΕΛΛΑΔΑ  απίστευτα αδικημένοι, γιατί  ενώ  αποδεδειγμένα εκδώσαμε όλα τα νόμιμα παραστατικά  και πληρώσαμε όλους τους φόρους και για το τελευταίο λίτρο πετρελαίου αντί  επιβράβευσης για την συμβολή μας στη κοινή με το ΕΛΛΗΝΙΚΟ  κράτος μάχη που δώσαμε ,με επιτυχία  κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου ,που θίγει πρώτα  εμάς τους νόμιμους πρατηριούχους μας τιμωρεί με άδικα πρόστιμα.

Η πραγματικότητα συνάδελφοι την όποια γνωρίζουμε όλοι είναι ότι εμείς είμαστε τα θύματα μιας πλάνης.

Έστω και αν κάποιοι δεν έχουμε μεγάλα πρόστιμα δεν μπορεί παρά να σταθούμε όλοι μαζί απέναντι στην αδικία γιατί αύριο μπορεί να χτυπήσει την δική μας πόρτα.

Να μην ξεχνάμε ότι έρχονται πρόστιμα για άλλα δυο τρίμηνα και κανείς δεν ξέρει ποιος θα είναι το επόμενο θύμα.

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ είχε ομολογουμένως  πολλά καλά, αλλά και πολλά προβλήματα και σφάλματα

Αναμφισβήτητα όμως έκανε  ένα σημαντικό όπως αποδεδείχθηκε  σφάλμα, προς όλους.

Τουλάχιστον προς όλους όσους σήμερα εμφανίζονται με μεγάλα πρόστιμα λόγω καθυστερημένης ενημέρωσης του ιστότοπου ΗΦΑΙΣΤΟΣ με τα παραστατικά των πωλήσεων και αγορών τους.

Ο ΗΦΑΙΣΤΟΣ όπως αβίαστα και σαφέστατα δηλώνει, στην ιστοσελίδα του στη σελίδα ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ, την οποία επισυνάπτουμε, είχε  αναλάβει  την υποχρέωση να ειδοποιήσει  τον πρατηριούχο αλλά και την εταιρεία προμηθεύτρια του πρατηριούχου σε περίπτωση κάποιου  σφάλματος, και εμείς φυσικά οι πρατηριούχοι βασιστήκαμε και εμπιστευτήκαμε την δήλωση του ελεγκτή μας.

Πράγματι αυτόματα και με ταχύτητα ενημέρωνε τον πρατηριούχο για σφάλματα όπως, λάθος αναγραφή του Α.Φ.Μ.,ήη  της Δ.Ε.Η, η λάθος στο ακριβές ποσό της επιστροφής του φόρου, ή για κάποιο λάθος στα στοιχεία του προμηθευτή κλπ.

Δηλαδή  σε ενημέρωνε αυτομάτως να διορθώσεις όλα τα λάθη που  έκανες   σε οποιοδήποτε από  τα πεδία που περιέχονται σε μια εγγραφή παραστατικού , κατά την καταχώρηση του παραστατικού, η ακόμη σου έστελνε μήνυμα στον ιστότοπο, το οποίο υποχρεωτικά έπρεπε να διαβάσεις και σε άλλες περιπτώσεις  σου έστελνε μήνυμα υπενθύμισης στο κινητό τηλέφωνο των υποχρεώσεών σου.

Όλη αυτή η  άψογη φαινομενικά συμπεριφορά του ΗΦΑΙΣΤΟΣ έκανε την πεποίθηση του πρατηριούχου βεβαιότητα  ότι για οποιοδήποτε λάθος η σφάλμα θα είχε  και την αντίστοιχη ενημέρωση.

Όμως ποτέ και με κανένα τρόπο δεν ενημέρωσε κανένα, ενώ είχε αναλάβει αυτή την υποχρέωση, για το πρόβλημα  της καθυστερημένης καταχώρησης των παραστατικών..

Αυτή την υποχρέωση ενημέρωσης που είχε αναλάβει, δεν την έκανε ποτέ πράξη για να διορθώσει το πρόβλημα που παρουσίαζε ο πρατηριούχος και μάλιστα επανειλημμένα.

Το γεγονός αυτό  είναι απολύτως πραγματικό, το γνωρίζουμε όλοι ,είναι εύκολα αποδείξιμο, και είναι  η αίτια  του προβλήματος.

Είναι βέβαια γεγονός ότι άγνοια  νόμου δεν δικαιολογείται.

Αλλά όταν έχεις καθημερινή ,έστω ηλεκτρονική, επαφή με τον ελεγκτή σου, ο οποίος με την αποδοχή ή την απόρριψη των παραστατικών, σου λέει άλλοτε  ότι όλα είναι καλα, άλλοτε ότι υπάρχει αυτό το λάθος,  διόρθωσέ το και το διορθώνεις, αλλά ποτέ δεν αναφέρθηκε στο λάθος της καθυστερημένης καταχώρησης παραστατικών ,για να μην υπάρχει  τουλάχιστον επανάληψη του λάθους ,δεν είναι λογικό ο ελεγχόμενος πρατηριούχος να αποκτήσει την βεβαιότητα ότι ο χρονικός περιορισμός των 14 ημερών είναι ενδεικτικός και οχι περιοριστικός  και ο αγώνας του να εξαντλείται στο να είναι νόμιμος και τυπικός συμφώνα με αυτά που ζητούσε ο ελεγκτής του?

Δηλαδή στην παράδοση πετρελαίου θερμάνσεως σε πραγματικά δικαιούχο κατανάλωσης πετρελαίου θερμάνσεως, ταυτοποιημένο με όλα τα προαπαιτούμενα στοιχεία.

Επιπλέον όλοι οι συνάδελφοι  ενώ είχαμε  συχνά τηλεφωνική επικοινωνία με τους υπαλλήλους του ΗΦΑΙΣΤΟΣ, για διάφορα ζητήματα όπως, διευκρινήσεις, απορίες κλπ, ποτέ κανένας υπάλληλος του ΗΦΑΙΣΤΟΣ ενώ είχε μπροστά του όλη την εικόνα του πρατηριούχου  δεν αναφέρθηκε  στο σφάλμα των καθυστερημένων καταχωρήσεων ενώ γνώριζε η όφειλε να γνωρίζει ότι είναι  σφάλμα και σημαίνει για τον πρατηριούχο πρόστιμο.

Δεν γνωρίζουμε αν αυτό ήταν ένα  λειτουργικό σφάλμα του ιστότοπου ,ούτε  γνωρίζουμε αν αυτή η παράλειψη ήταν εσκεμμένη  ,αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι το να ταλαιπωρούνται τόσοι πρατηριούχοι για ένα τυπικό σφάλμα στο οποίο μάλιστα οδηγήθηκαν από τον ΗΦΑΙΣΤΟ  είναι τουλάχιστον ΑΔΙΚΟ.

Πιστεύουμε  βέβαια ότι στο τέλος θα πρυτανεύσει η λογική και το δίκαιο θα λάμψει μέσω της διόρθωσης του νόμου ο οποίος  έστω ,θα τιμωρεί αυτές τις παραβάσεις όπως  τιμωρεί τις ίδιες ακριβώς παραβάσεις για το διάστημα μέχρι το τέλος του 2010.

Μήπως όμως λόγω των ιδιαίτερων προβλημάτων  που έχει η χώρα η λύση μέσω της αλλαγής του νόμου έρθει αργά.

Οι ημερομηνίες τρέχουν και χιλιάδες πρατηριούχοι θα οδηγηθούν σε τραγικές  περιπέτειες.

Θα θέλαμε να εξεταστεί σοβαρά  από τους έμπειρους νομικούς του Νομού σας κατ αρχήν το βάσιμο των ισχυρισμών μας και δεύτερον η  λύση του προβλήματος με προσφυγή  λόγω  του απολύτως πραγματικού γεγονότος, της καταχρηστικής άσκησης εξουσίας του ιστότοπου ΗΦΑΙΣΤΟΣ που είναι ο πραγματικός και κύριος υπεύθυνος.

Οι νομικοί  που ασχολούνται με την υπόθεσή μας σε τοπικό επίπεδο θεωρούν  απαραίτητη μια τέτοια  ενέργεια σε επίπεδο ομοσπονδίας.

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

Υπεύθυνος επικοινωνίας ΔΕΝΕΛΑΒΑΣ.Φ.ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΤΗΛ. επικοινωνίας 2421025074

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!