Skip to main content
| Notaka

Βελτιώσεις στη ρύθμιση για τα πρόστιμα του Ήφαιστου ζητά η ΠΟΠΕΚ

petrelaio-thermansis-periodouΠλαφόν στα πρόστιμα ανάλογα με την αξία των συναλλαγών που δηλώθηκαν με καθυστέρηση στον Ήφαιστο, ζητά η ΠΟΠΕΚ.

Όπως είναι γνωστό, στο νομοσχέδιο για τη «Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» προστέθηκε ύστερα από τις προσπάθειες της ΠΟΠΕΚ διάταξη με την οποία τα υπέρογκα πρόστιμα που είχαν φέρει σε απόγνωση χιλιάδες συναδέλφους αντικαταστάθηκαν από πρόστιμο 100 ευρώ ανά συναλλαγή.

Με επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου και τους βουλευτές – μέλη των αρμόδιων Κοινοβουλευτικών Επιτροπών η ΠΟΠΕΚ ζητά τροποποίηση του σχετικού άρθρου, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο που έχει διατυπωθεί δημιουργούνται αδικίες. Ζητά συγκεκριμένα να τεθεί πλαφόν στο ύψος του προστίμου, 1 % επί της αξίας της συναλλαγής που δηλώθηκε εκπρόθεσμα ή λανθασμένα.

«‘Όπως διατυπώνεται στο προς ψήφιση σχέδιο νόμου, με την επιβολή προστίμου χωρίς να συναρτάται αυτή με την αξία των φορολογικών στοιχείων, ευνοούνται οι μεγάλες παραδόσεις πετρελαίου θέρμανσης, σε κάθε περίπτωση μη υποβολής, ανακρίβειας ή εκπρόθεσμης υποβολής στοιχείων», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ στην επιστολή και προσθέτει:

«Στις σημερινές συνθήκες οικονομικής κρίσης, το μεγαλύτερο πλήθος των εκδιδομένων φορολογικών στοιχείων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων προς  τους τελικούς καταναλωτές  είναι 200-300 ευρώ, έχει ως συνέπεια η προτεινόμενη επιβολή προστίμου 100 ευρώ ανά φορολογικό στοιχείο χωρίς την ύπαρξη οροφής (πλαφόν), να εξοντώνει τους  μικρούς που είναι και οι πολλοί.

Η προτεινόμενη διόρθωση εκλογικεύει τα επιβαλλόμενα πρόστιμα, καθιστά τη διάταξη δικαιότερη και προστατεύει τους μικρούς και πολλούς επαγγελματίες».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!