Skip to main content
| Notaka

Δέσμευση Οικονόμου για νομοθετική ρύθμιση του προβλήματος με τα πρόστιμα του «Ήφαιστου»

pantelis_oikonomouΘετικό αποτέλεσμα είχε η συνάντηση της διοίκησης της ΠΟΠΕΚ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Οικονόμου δεσμεύθηκε, συγκεκριμένα, να φέρει στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής νομοθετική ρύθμιση για τη ρύθμιση του προβλήματος με τα πρόστιμα του «Ήφαιστου». Επανέλαβε δε στο ΔΣ της Ομοσπονδίας μας ότι οι πράξεις για τις οποίες επιβλήθηκαν τα πρόστιμα δεν έχουν καμία σχέση με λαθρεμπόριο καυσίμων.

Το κείμενο της τροπολογίας είναι ήδη έτοιμο (άλλωστε σχετική νομοθετική ρύθμιση είχε προωθηθεί και πρόσφατα στη Βουλή αλλά αποσύρθηκε μετά την αποπομπή του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων κ. Γ. Καπελέρη) και ο κλάδος αναμένει την ψήφισή της το συντομότερο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Οικονόμου, μιλώντας την Τετάρτη 22-2 στην τηλεόραση της ΝΕΤ τόνισε μεταξύ άλλων για το θέμα του Ηφαίστου ότι «Δεν υπάρχει ίχνος, ούτε υποψία λαθρεμπορίας» ενώ επέρριψε ευθύνες στους εισαγγελείς που χειρίστηκαν το θέμα. Αναλυτικά ο κ. Οικονόμου δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Οι άνθρωποι πληρώνουν την επιπολαιότητα του εισαγγελέα, ο οποίος χαρακτήρισε την εγκύκλιο του κ. Καπελέρη κάλυψη λαθρεμπορίου καυσίμων. Μιλάμε για ασυναρτησίες. Αναγκαστήκαμε βέβαια να απομακρύνουμε τον κ. Καπελέρη, μη φανεί ότι καλύπτουμε κάτι…»

«…Μιλάμε για ασύλληπτες ελαφρότητες. Επειδή έχει εμπλακεί ο εισαγγελέας και τα καθυστέρησε όλα αυτά, προ 15θημέρου, στην Επιτροπή Οικονομικών, έκανα μια παρουσίαση γενικώς για το σύστημα Ήφαιστος. Έχει δημιουργηθεί και αυτή η εμπλοκή με αυτό που έκανε ο εισαγγελέας, ο οποίος έχει ευθύνη. Πρέπει να προσέχουν οι κ. εισαγγελείς. Δεν είναι ανεύθυνοι. Λοιπόν, είπα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής να καλέσει τον πρόεδρο των πρατηριούχων και να συζητήσουμε το θέμα. Να καταλάβει η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, ότι δεν υπάρχει ίχνος, υποψία λαθρεμπορίας και αμέσως μετά να φέρουμε διατάξεις να το ρυθμίσουμε».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!