Skip to main content
| Notaka

Συμπαράσταση του ΛΑΟΣ στον αγώνα της ΠΟΠΕΚ για τα πρόστιμα

laosΑντιπροσωπεία της ΠΟΠΕΚ συναντήθηκε την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου με τον γραμματέα Παραγωγής, Εμπορίου και Αυτοαπασχολουμένων του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Κανελλόπουλο, για το θέμα των προστίμων που έχουν επιβληθεί σε χιλιάδες συναδέλφους μέσω του «Ήφαιστου».

Οι εκπρόσωποι της ΠΟΠΕΚ εξήγησαν στον κ. Κανελλόπουλο τις θέσεις της Ομοσπονδίας μας για τα πρόστιμα που απειλούν να οδηγήσουν στο λουκέτο εκατοντάδες πρατήρια, για τυπικές παραβάσεις που δεν έχουν καμμία σχέση με λαθρεμπόριο.

Ο κ. Κανελλόπουλος συμφώνησε με τις θέσεις μας και εξέφρασε τη συμπαράσταση του κόμματος στον αγώνα της ΠΟΠΕΚ να διαγραφούν τα πρόστιμα.

Σε σχετική ανακοίνωση το ΛΑΟΣ αναφέρει τα εξής:

«Πραγματοποιήθηκε στα Γραφεία του κόμματος συνάντηση του Γραμματέα Εμπορίου-Συνδικαλισμού ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κανελλόπουλου Γ. με την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ).

Συζητήθηκαν φορολογικά και τελωνειακά προβλήματα που αφορούν την λειτουργία των πρατηρίων, τη νομοθεσία για τη διακίνηση των καυσίμων και την πάταξη του λαθρεμπορίου.

Τέθηκε το θέμα της Δικαστικής διερεύνησης καθώς και της αναστολής των φορολογικών προστίμων που έχουν επιβληθεί για διοικητικές παραβάσεις διαπιστωμένες από το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ¨ ΗΦΑΙΣΤΟΣ¨.

Από την πλευρά του ΛΑ.Ο.Σ ο Γραμματέας κ. Κανελλόπουλος τόνισε ότι : « Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν.

Ο έλεγχος της διακίνησης και της αγοράς καυσίμων , η πάταξη του λαθρεμπορίου και η σωστή λειτουργία του ανταγωνισμού συνδέεται με την ηλεκτρονική παρακολούθηση σε όλα τα στάδια διακίνησης και όχι μόνο στους βενζινοπώλες.

Πρέπει να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα που είναι φθηνά και καθαρά καύσιμα.

Οι Πρατηριούχοι δεν πρέπει να απαξιώνονται και να αποτελούν τον εύκολο στόχο καλύπτοντας έτσι τη γύμνια και την ανικανότητα του Υπουργείου Οικονομικών που λειτουργώντας αποσπασματικά αδυνατεί να ελέγξει την αγορά και να επιτελέσει το έργο του .»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!