Skip to main content
| Notaka

ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

altΟργή και αγανάκτηση προκαλεί στις τάξεις των πρατηριούχων η δημοσιοποίηση λίστας, στην ιστοσελίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής με 219 ονόματα συναδέλφων που απεικονίζονται ως νοθευτές.

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές αλλά και τις υπηρεσίες του υπουργείου (οι οποίες όμως όφειλαν να το γνωρίζουν) ότι στη λίστα αυτή περιλαμβάνονται και πρατήρια που έχουν αθωωθεί με δικαστικές αποφάσεις καθώς και συνάδελφοι που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη και δεν έχει εκδοθεί, ακόμη, απόφαση. Η προβολή κατά συνέπεια της λίστας συνιστά συκοφαντική δυσφήμιση ενώ η σημείωση που τη συνοδεύει, ότι «Οι πίνακες ενημερώνονται σύμφωνα µε την εξέλιξη της εκδίκασης τυχόν προσφυγών κατά των υπουργικών αποφάσεων επιβολής προστίμου» είναι ψευδής και παραπλανητική.

Η ΠΟΠΕΚ δεν έχει καμία αντίρρηση να ενημερώνονται οι καταναλωτές για τα ονόματα των εταιριών, βυτιοφορέων ή πρατηριούχων που κάνουν νοθεία. Άλλωστε η πρακτική αυτή εκτός από βλάβη στα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών και στο περιβάλλον, πλήττει ευθέως τους πρατηριούχους που υφίστανται τον αθέμιτο ανταγωνισμό από τα παράνομα κυκλώματα. Όμως δεν μπορεί να εμφανίζονται ως νοθευτές άνθρωποι που έχουν απαλλαγεί, ούτε είναι νοητό οι υποθέσεις αυτές να εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη επί χρόνια με αποτέλεσμα οι συνάδελφοι να διασύρονται ενώπιον της κοινής γνώμης και των πελατών τους.

Καλούμε το ΥΠΕΚΑ να ενημερώσει άμεσα τον πίνακα που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του, διαφορετικά επιφυλασσόμαστε των δικαιωμάτων μας.

14/12/2011

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!