Skip to main content
| Notaka

Επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης-επιστολή προς το ΥΠΟΙΚ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881

Κιν. Προέδρου κ. Μαυράκη Χαράλαμπου 6984314310

E mail: popek@sppi.grinfo@sppi.gr

Ηράκλειο Κρήτης 21/10/2010

Αριθμ. Πρωτ. 158

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών για το θέμα του πετρελαίου θέρμανσης απέστειλε σήμερα η ΠΟΠΕΚ, καταγγέλλοντας με οργή και αγανάκτηση την καταστρατήγηση της συμφωνίας με το σύνολο των εκπροσώπων του κλάδου για τις επιστροφές φόρου του πετρελαίου θέρμανσης.

Στην επιστολή επισημαίνονται, συγκεκριμένα, τα εξής:

«Όπως καταγγέλλουν μέλη μας, πρατηριούχοι, ο «Ήφαιστος» μπλοκάρει τις επιστροφές όχι μόνο σε συναδέλφους με ληξιπρόθεσμα χρέη, αλλά και σε όσους έχουν κάνει ρύθμιση των χρεών τους. Υπάρχει, δε, συγκεκριμένη περίπτωση πρατηριούχου ο οποίος δεν μπορεί να εισπράξει επιστροφές χιλιάδων ευρώ επειδή έχει υπόλοιπο … 50 ευρώ από τη ρύθμιση χρέους που είχε κάνει.

Προφανώς δεν είναι αυτά τα οποία είχαμε συμφωνήσει στη συνάντηση της προηγούμενης εβδομάδας. Για όποιον αμφιβάλει, παραπέμπουμε στις επίσημες δηλώσεις του υφυπουργού κ. Δ. Κουσελά, ο οποίος είπε μετά τη συνάντηση με το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ ότι:

«Οι καθυστερήσεις ήταν αν δεν με απατά η μνήμη μου για 270 δικαιούχους, οι οποίοι δεν είχαν φορολογική ενημερότητα. Δεν υπάρχει καθυστέρηση με δικιά μας  ευθύνη, το πρόβλημα ήταν δικό τους. Σε όποιους έχει αποκατασταθεί αυτό το πρόβλημα, θα υπάρχει άμεσα η καταβολή, δηλαδή μέχρι την Παρασκευή».

Είναι γνωστό πως όποιος ρυθμίζει τα χρέη του, παίρνει φορολογική ενημερότητα. Ωστόσο οι επιστροφές εξακολουθούν να είναι μπλοκαρισμένες.

Κατόπιν αυτών η ΠΟΠΕΚ θεωρεί ότι ο κλάδος υφίσταται εν ψυχρώ εμπαιγμό από την ηγεσία του υπουργείου. Δεν είμαστε διατεθειμένοι να επιτρέψουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Την Κυριακή συνεδριάζει εκτάκτως το ΔΣ της Ομοσπονδίας μας, για να αποφασίσει αν θα συνεχίσουμε υπό αυτές τις συνθήκες τη διανομή πετρελαίου θέρμανσης.»

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!