Skip to main content
| Notaka

Δελτίο Τύπου για την επιβολή πλαφόν

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

 2810 220885 Fax 2810 220881

Προέδρου κ. Μαυράκη Χαράλαμπου 6984314310

E mail: popek@sppi.gr

Ηράκλειο Κρήτης 13/09/2010

Αριθμ. Πρωτ. 106

ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΛΑΦΟΝ

Ενόψει της επιβολής πλαφόν στις τιμές των καυσίμων, όπως ανακοινώθηκε χθες το βράδυ από την κυβέρνηση, η ΠΟΠΕΚ εφιστά την προσοχή των συναρμόδιων υπουργείων Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος-Ενέργειας, στο ότι το πλαφόν δεν μπορεί να αφορά μόνο τις λιανικές τιμές αλλά και τις χονδρικές.

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι εφόσον προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα συμμορφωθούν όλοι οι παράγοντες της αγοράς και το βάρος δεν θα πέσει μόνο στους βενζινοπώλες, που είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας. Διαφορετικά θα δημιουργηθεί και πάλι το οξύμωρο σχήμα, οι βενζινοπώλες να αγοράζουν καύσιμα σε τιμές υψηλότερες από το πλαφόν, στις οποίες πρέπει να πουλήσουν. Δηλώνουμε συγκεκριμένα ότι πρατήριο της Αθήνας αγοράζει σήμερα την αμόλυβδη προς 1,56 ευρώ το λίτρο. Πόσο θα πρέπει λοιπόν να είναι το πλαφόν προκειμένου το συγκεκριμένο πρατήριο να καλύπτει τουλάχιστον τα έξοδά του;

Η επιβολή πλαφόν σε όλους τους εμπλεκόμενους στη διακίνηση των καυσίμων δεν υπαγορεύεται μόνο από τη δικαιοσύνη, αλλά και από την κοινή λογική. Διαφορετικά, ας πάρει η κυβέρνηση μαζί με τα κλειδιά των βυτιοφόρων και τα κλειδιά των πρατηρίων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!