Skip to main content
| Notaka

Προχειρότητα από το ΥΠΟΙΚ για το φορολογικό καθεστώς των πρατηρίων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881

Κιν. Προέδρου 6944555328

E mail: popek@sppi.gr

Αριθμ. Πρωτ. 42

Ηράκλειο Κρήτης 1/4/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ) εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία των  μελών της, για την  πρόχειρη,  αντιμετώπιση των πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων, με ασαφείς και αδιευκρίνιστες τοποθετήσεις  του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι αργά χθες το βράδυ, για Ταμειακές Μηχανές και μετάταξη των βιβλίων στην Β κατ. του Κ.Β.Σ. Αργά χθες το βράδυ, με ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ της ΠΟΛ.1032, αποφάσισε να αναβάλει για ένα μήνα (από 1ης Μαΐου αντί για 1η Απριλίου) την εφαρμογή του λογιστικού προσδιορισμού του εισοδήματος των επιχειρήσεών μας, και της απόδοσης του Φ.Π.Α, με βιβλία εσόδων – εξόδων.

Η απόφαση αυτή δείχνει δυστυχώς ότι κάποιοι στο υπουργείο Οικονομικών προφανώς δεν γνωρίζουν πώς λειτουργεί ο φορολογικός μηχανισμός. Η αλλαγή του τρόπου φορολόγησης και απόδοσης του Φ.Π.Α δεν μπορεί να γίνει στη μέση του δεύτερου τριμήνου του έτους γιατί δεν μπορεί η δήλωση ΦΠΑ τριμήνου να γίνει κατά το ένα μέρος με τεκμαρτό και κατά το υπόλοιπο με λογιστικό προσδιορισμό.

Εφόσον το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε αναβολή του λογιστικού προσδιορισμού, αυτή πρέπει να ισχύσει πλέον από 1ης Ιουλίου.

Η ΠΟΠΕΚ καλεί επιτέλους το υπουργείο Οικονομικών να συναισθανθεί τη δύσκολη περίοδο που βιώνει όλη η αγορά και να σταματήσει τα πειράματα με τη φορολόγηση χιλιάδων επαγγελματιών, που προκαλούν σύγχυση και ταλαιπωρία χωρίς αντίκρισμα στα φορολογικά έσοδα του κράτους.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!