Skip to main content
| Notaka

Έλεγχοι της ΥΠΕΕ για έκδοση αποδείξεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881

Κιν. Προέδρου 6944555328

E mail: popek@sppi.gr

Αριθμ. Πρωτ. 45

Ηράκλειο Κρήτης 14/04/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεπερνά τα όρια της λογικής η «έφοδος» της ΥΠΕΕ στα πρατήρια καυσίμων που ξεκίνησε τις προηγούμενες ημέρες στην περιφέρεια και κορυφώνεται σήμερα στην Αττική.

Οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών επιβάλουν κυρώσεις στους πρατηριούχους που δεν κόβουν αποδείξεις για ΟΛΕΣ τις πωλήσεις καυσίμων, τη στιγμή που είναι γνωστό ότι:

1.Μετά από αλλεπάλληλες τροποποιήσεις και ερμηνείες που έκανε το ίδιο το υπουργείο (δείγμα και αυτό του ερασιτεχνισμού που επικρατεί), τα πρατήρια καυσίμων θα φορολογούνται με βιβλία εσόδων – εξόδων από 1ης Μαίου.

2.Από 1ης Απριλίου όλοι οι βενζινοπώλες δίνουν αποδείξεις ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΤΙΣ ΖΗΤΟΥΝ, για να «χτίσουν» το αφορολόγητο όριο.

Δεδομένου ότι τα πρατήρια εξακολουθούν να φορολογούνται με τεκμαρτό τρόπο ως την 1η Μαίου, παρακαλούμε τον εγκέφαλο του υπουργείου που έδωσε την εντολή για τους ελέγχους να μας εξηγήσει με ποιόν τρόπο αυξάνονται τα έσοδα του Δημοσίου από την έκδοση αποδείξεων λιανικής ως την ημερομηνία αυτή.

Υπάρχει βέβαια πάντα το ενδεχόμενο, ορισμένοι όταν μιλούν για ελέγχους εξακολουθούν να έχουν άλλα πράγματα στο μυαλό τους.

Εν πάσει περιπτώσει, επαναλαμβάνουμε την σύσταση προς το υπουργείο Οικονομικών να αντιληφθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά και να σταματήσει τα πειράματα στην πλάτη των επιχειρήσεων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!