Skip to main content
| Notaka

Για τις ρυθμίσεις που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη

Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881

Κιν. Προέδρου 6944555328

E mail: popek@sppi.gr

Αριθμ. Πρωτ. 23

Ηράκλειο Κρήτης 09/03/2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ επεδίωξε κατ επανάληψη τις τελευταίες εβδομάδες να συναντηθεί με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου. Ωστόσο, παρά τις προσπάθειες που καταβάλαμε, η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε. Κατανοούμε τον φόρτο εργασίας του υπουργού, πιστεύουμε όμως ότι μπορούσε και όφειλε να συναντηθεί με την Ομοσπονδία των πρατηριούχων, για θέματα που δεν αφορούν μόνο τον κλάδο και την επιβίωσή του, αλλά τα δημόσια έσοδα και την εθνική οικονομία.

Δεδομένου ότι η ανακοίνωση του φορολογικού νομοσχεδίου είναι θέμα ημερών, δηλώνουμε δημόσια για άλλη μια φορά τη θέση του κλάδου για τις ταμειακές μηχανές, η οποία είναι ΥΠΕΡ της άμεσης χρήσης τους για έκδοση αποδείξεων λιανικής για πωλήσεις βενζίνης, με δύο προϋποθέσεις:

1.Να καθοριστεί με απόφαση του υπουργείου Οικονομικών το ρυθμιστικό πλαίσιο, αφού μέχρι σήμερα δεν επιτρέπεται η έκδοση αποδείξεων για βενζίνη.

2.Για όσο διάστημα δεν θα έχουν εγκατασταθεί ολοκληρωμένα , πιστοποιημένα συστήματα ελέγχου εισροών – εκροών όγκου καυσίμων να εκδίδονται αποδείξεις από τις υπάρχουσες ταμειακές μηχανές , χωρίς να χρησιμοποιούνται για έλεγχο των διακινουμένων ποσοτήτων καυσίμων. Σε διαφορετική περίπτωση οι πρατηριούχοι θα είναι υπόλογοι και θα τιμωρούνται με εξοντωτικά πρόστιμα για διαφορές που δεν μπορούν να ελεγχθούν, ούτε να αιτιολογηθούν (εφόσον δεν υπάρχουν τα ολοκληρωμένα συστήματα ελέγχου) καθώς ο όγκος των καυσίμων αυξομειώνεται από παράγοντες όπως π.χ. από την διαφορά θερμοκρασίας. Εξάλλου θα ήταν οξύμωρο το υπουργείο Οικονομικών να ζητά από τους πρατηριούχους να δικαιολογήσουν αυτές τις διαφορές, τη στιγμή που εδώ και χρόνια έχει θεσπιστεί και ισχύει διάταξη με την οποία δικαιολογούνται διαφορές μεταξύ εισροών και εκροών καυσίμων της τάξης του 8 %!

Φρονούμε ότι με σύνεση, ψυχραιμία αλλά και εφαρμογή στην πράξη των αρχών του διαλόγου μπορούν να βρεθούν λύσεις οι οποίες διασφαλίζουν τα συμφέροντα του Δημοσίου, πατάσσουν το λαθρεμπόριο και τη φοροδιαφυγή στα καύσιμα χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των χιλιάδων οικογενειακών επιχειρήσεων του χώρου των καυσίμων.

Η ΠΟΠΕΚ εκτιμά ότι προσφέρει  σημαντικές λύσεις ούτως ώστε να αποφευχθούν κινητοποιήσεις . Δεν θα είναι ευθύνη δική μας αν εξαναγκαστούμε να προβούμε σε οποιαδήποτε μορφή δραστικών κινητοποιήσεων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!