Skip to main content

Συνάντηση της ΠΟΠΕΚ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Κώστα Σκρέκα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΠΟΠΕΚ

Εποικοδομητική ήταν η συνάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ) με τον  νέο Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Κώστα  Σκρέκα, η οποία   πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023.  Εκ μέρους της ΠΟΠΕΚ παρέστησαν ο Προέδρος κύριος Θεμιστοκλής  Κιουρτζής, ο Αντιπρόεδρος κύριος  Νικόλαος Παπαγεωργίου και ο Αν. Γεν. Γραμματέας κύριος Αλέξανδρος Μελίδης.

Ο Υπουργός  έδειξε ειλικρινή κατανόηση και διάθεση να συνδράμει στην επίλυση των ζητημάτων του κλάδου.    
Συζητήθηκαν  μεταξύ σειρά θεμάτων, τα εξής.

-Επαναφορά του μικτού κέρδους περιθωρίου  ανά μονάδα με υπολογισμό ως σημείο αναφοράς την  ημερομηνία  (με βάση τα τιμολόγια) κατά την 31/8/2021 και όχι την 31/12/2021, θέμα το οποίο έγινε αποδεκτό.
-Η υπάρχουσα προσθήκη των επιπλέον 2 λεπτών περιθωρίου κέρδους στο πλαφόν  διευκρινίζεται ότι υπολογίζονται  με πλέον  τον  ΦΠΑ.         
-Συμφωνήθηκε να πάψει η ασφυκτική  τακτική συχνότητα υποχρέωσης ενημέρωσης του Παρατηρητηρίου τιμών καυσίμων fuelprices.gr  ανά  7ήμερο , όπου σαφώς  θα επανέλθει η μηνιαία συχνότητα  ενημέρωσης των τιμών, ίσως και  μόνο με περιοδικότητα σε κάθε αλλαγή  τιμών στο πρατήριο.              
– Στο αίτημα της ΠΟΠΕΚ περί μεγιστοποίησης  της ποσότητας  αποθήκευσης φιαλών υγραερίου,  έγινε αποδεκτός  ο τριπλασιασμός του όγκου με το ερωτηματικό της άποψης της πυροσβεστικής. 
-Επίσης, ενημερώσαμε για την κωλυσιεργία στο σύστημα πετρελαίου θέρμανσης  ΗΦΑΙΣΤΟΣ μέσω συγχώνευσης στην εφαρμογή  my data,  καθώς δεν είχαμε ενθαρρυντική απάντηση σε επικοινωνία με την ΑΑΔΕ.     
-Για το αίτημα της αναχαίτισης του πλαφόν απαιτούνται κοστολογικά στοιχεία αναφορικά με  το ύψος αύξησης  των εξόδων . 

-Συμφωνήθηκε επίσης,  να καταθέσουμε μελέτη για τον εξορθολογισμό των προστίμων που εντοπίζονται  στους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ.

Ευχαριστούμε τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Κώστα Σκρέκα, καθώς συμμερίστηκε τις  ανησυχίες  μας και έδωσε την αίσθηση της άμεσης ικανοποίησης των συμφωνηθέντων βελτιωτικών σημείων. 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

error: Content is protected !!