Skip to main content
| Notaka

“Τουρκική φιέστα: Σε κλίμα γιορτής η αποχώρηση του δεύτερου γεωτρύπανου”.

 Με τελετή, στην οποία θα είναι παρών και ο υπουργός Ενέργειας, οι Τούρκοι χαιρετίζουν τον απόπλου του Γιαβούζ, του δεύτερου πλοίου που θα διεξάγει έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Το Γιαβούζ είναι έτοιμο να παρουσιάσει στο έθνος μας τους υπόγειους πόρους» έγραψε στο Twitter o Φατίχ Ντονμέζ. Πριν από λίγα 24ωρα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι αρχές Ιουλίου το Γιαβούζ θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο, σε περιοχή που έχει «αδειοδοτήσει» το ψευδοκράτος στην Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου.

Σήμερα και αύριο η ΕΕ καλείται να πάρει θέση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα μετά το ανακοινωθέν του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων με το οποίο καλούνται η Κομισιόν και η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης να προτείνουν κατάλληλα μέτρα μέτρα εναντίον της Τουρκίας χωρίς καθυστέρηση.

«Είναι σημαντικό να υπάρξει έγκριση του κειμένου με την ίδια ή παρόμοια διατύπωση, καθώς θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έμφαση» δήλωσε χθες στο ΑΠΕ Ευρωπαίος αξιωματούχος.

Με την  θέση αυτή, δηλαδή να υπάρξει ταχεία εξέταση και υιοθέτηση μέτρων κατά της Τουρκίας, όσο η γειτονική χώρα επιμένει στη συμπεριφορά της στην Ανατολική Μεσόγειο, προσέρχεται στην Σύνοδο Κορυφής ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος θα θέσει το θέμα σε συντονισμό με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Αναστασιάδης θα έχουν συνάντηση πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να συντονιστούν και να καθορίσουν τη στάση που θα τηρήσουν στη συνεδρίαση. Στο περιθώριο της Συνόδου ο κ. Τσίπρας θα έχει συναντήσεις και με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, προκειμένου να τους ενημερώσει για τις τουρκικές κινήσεις.

mononews.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Spyrides ad-blue containers

ΠΡΟΣΦΑΤΑ